Olomoucký kraj má novou publikaci zaměřenou na regionální výrobky

11.01.2016 15:12

Ve spolupráci se zástupci regionálních značek, které působí v Olomouckém kraji, vydalo hejtmanství novou publikaci zaměřenou na regionální výrobce.

Olomoucký kraj má novou publikaci zaměřenou na regionální výrobky
Foto: Olomoucký kraj
Popisek: Olomoucký kraj, logo.

Snažíme se v co největší míře propagovat místní produkci a regionální výrobky vysoké kvality. Proto jsme se rozhodli vydat katalog, který přiblíží, co malé firmy a živnostníci v regionu vyrábí a kde si výsledné produkty mohou občané koupit,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil. „Nový katalog navíc pomáhá malým a středním firmám v našem regionu s propagací regionálních výrobků, a tím jim otvírá nové příležitosti,“ dodal Rozbořil.

Nákupem certifikovaných regionálních produktů Haná regionální produkt, Moravská brána regionální produkt, Jeseníky originální produkt, popřípadě výrobků oceněných v soutěži „Regionální potravina Olomouckého kraje“ a „Výrobek Olomouckého kraje“, zákazník získává záruku kvality výrobku. Zároveň má možnost podpořit zaměstnavatele ze svého nejbližšího okolí.

V katalogu regionální produkce v Olomouckém kraji je prezentováno více než 300 regionálních výrobců oceněných nebo certifikovaných v uvedených systémech značení. Výrobci a poskytovatelé služeb jsou v publikaci seřazeni přehledně podle oborů podnikání (potraviny, zemědělské a přírodní produkty, řemeslné výrobky, služby, zážitky). V úvodní části materiálu se čtenáři seznámí s aktivitami Olomouckého kraje v oblasti rozvoje venkova, systémem regionálního značení v České republice, značkami působícími na území kraje či soutěžemi Regionální potravina a Výrobek Olomouckého kraje.

Zájemci o tištěnou publikaci se mohou obracet na Odbor strategického rozvoje Krajského úřadu Olomouckého kraje, oddělení regionálního rozvoje, Ing. Adéla Klásová: a.klasova@kr-olomoucky.cz.

Elektronická verze publikace je dostupná zde.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…