Olomoucký kraj přispěje Charitě na provoz ordinace. Další taková už v regionu není

28.08.2022 12:18 | Tisková zpráva

Hejtmanství poskytne olomoucké Charitě mimořádný dar ve výši jednoho miliónu korun. Peníze poslouží na provoz lékařské ordinace, která pečuje o lidi bez domova. Jen vloni v ní všeobecný lékař ošetřil 563 pacientů, další stovce pomohl odborný psychiatr.

Olomoucký kraj přispěje Charitě na provoz ordinace. Další taková už v regionu není
Foto: Olomoucký kraj
Popisek: Olomoucký kraj, logo.

„Darované finanční prostředky jsou nezbytné pro zachování provozu ordinace praktického lékaře a psychiatra. Olomoucký kraj je uvolní ze svých rezerv k účelu, o jehož prospěšnosti nemůže nikdo pochybovat,“ uvedl Dalibor Horák, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast zdravotnictví.

Peníze může Charita využít například na nákup léků a energií pro ordinaci, pořízení spotřebního materiálu a úhradu režijních nákladů. Krajští radní už dali záměru zelenou, uvolnění financí pro mimořádný dar však ještě musí schválit krajské zastupitelstvo.

„Ordinace nabízí pět dní v týdnu lékařskou pomoc lidem z regionu žijícím přímo na ulici a v určité míře i klientům ubytovaným v našich zařízeních. Nikde jinde v kraji takovou možnost nemají. Personál ordinace se rovněž věnuje prevenci infekčních onemocnění u lidí v nouzi,“ dodala Bára Cigánková, zástupkyně ředitele Charity Olomouc. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…