Ombudsmanka se zabývá mezinárodní ochranou křesťanů z Číny

23.12.2017 17:03

Na základě opakované medializace průtahů, ke kterým má dle dostupných informací docházet v řízeních o žádostech početné skupiny čínských státních příslušníků o mezinárodní ochranu v České republice, ombudsmanka zahájila šetření z vlastní iniciativy. V průběhu šetření se na ombudsmanku obrátili tři čínští stěžovatelé ve stejné záležitosti.

Ombudsmanka se zabývá mezinárodní ochranou křesťanů z Číny
Foto: ochrance.cz
Popisek: Veřejný ochránce práv - logo

Z informací z médií vyplývá, že během podzimu 2015 a první poloviny roku 2016 požádalo v České republice o mezinárodní ochranu přibližně 70 příslušníků Čínské lidové republiky, kteří se hlásí ke křesťanskému vyznání. První žádosti byly podány již v roce 2015. Ministerstvo vnitra o nich dodnes nerozhodlo, byť tak dle tvrzení dotčených osob mělo ve většině případů již učinit, a sice ve lhůtách předepsaných zákonem.

Ombudsmanka v souladu se zákonem upravujícím její činnost oslovila Ministerstvo vnitra a požádala je o informace a vysvětlení namítaných průtahů. Lhůta k vyjádření v šetření ombudsmanky ministerstvu uplyne na Štědrý den. Počátkem příštího roku ombudsmanka případ vyhodnotí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…