Opravna tramvají DPP zkompletuje prototyp jednočlánkové bezbariérové tramvaje

12.12.2014 16:14

Opravna tramvají Hostivař funguje od roku 1967 a je jedním z nejmodernějších opravárenských zařízení ve střední Evropě, specializovaným na údržbu, opravy a rekonstrukce tramvajových vozidel a jejich dílů. Důkazem je i kontrakt s Aliancí TW Team, na jehož základě Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) včera v Opravně tramvají převzal hrubou stavbu prototypu jednočlánkové bezbariérové tramvaje, kterou nyní zkompletuje.

Opravna tramvají DPP zkompletuje prototyp jednočlánkové bezbariérové tramvaje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Centrální dispečink městské dopravy

Kontrakt na kompletaci jednosměrného jednočlánkového bezbariérového tramvajového vozidla uzavřel DPP na základě dlouhodobé spolupráce s Aliancí TW Team. Alianci tvoří firmy Pragoimex, Krnovské opravny a strojírny a VKV Praha.

Díky tomu získává DPP pro Opravny tramvají možnost podílet se na tomto projektu, a to nejen v rámci kompletačních prací. Po kompletaci budou na tramvajových tratích DPP prováděny typové zkoušky tohoto vozidla, včetně zkušebního provozu. Zkušební provoz bude probíhat nejprve bez cestujících, následně pak s cestujícími. Cestující pražskou MHD tak budou mít v příštím roce možnost se svézt tímto unikátním vozidlem.

„Opravna tramvají DPP má skvělé výsledky a bohaté zkušenosti s údržbou a rekonstrukcí tramvajových vozů. Velmi rádi se zúčastníme podobných projektů i v budoucnu,“ řekl Jan Šurovský, technický ředitel DPP.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne