Originální šifrovací hra agentury CzechTourism provede turisty po stopách Karla IV. na Novém Městě pražském

11.04.2016 9:11

CzechTourism se připojuje k oslavám výročí 700 let od narození největšího českého krále a římského císaře Karla IV. Již od 1. dubna si mohou všichni nadšenci luštění tajných kódů vyzkoušet novou, zdarma přístupnou šifrovací hru „Královské mysterium“.

Originální šifrovací hra agentury CzechTourism provede turisty po stopách Karla IV. na Novém Městě pražském
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Spuštění hry je jednou z aktivit, které agentura CzechTourism jako marketingový koordinátor oslav pro turistickou sezónu připravuje.

Šifrovací hra „Královské mysterium“ zavede účastníky na Nové Město pražské, za tajemnou symbolikou, kterou do svého opus magnum nechal Karel IV. kdysi vepsat. Hráči při ní procházejí předem připravenou trasou, na níž luští šifry, logické úkoly a získávají hesla, která jim dovolí zjistit polohu následujícího stanoviště.

Hra je určena pro dvou- až pětičlenné týmy. Průvodcem je hráčům online herní systém, do kterého je nutné se předem registrovat na adrese www.kralovske-mysterium.cz, kde jsou také k dispozici pravidla hry a základní informace. Dále už stačí si jen vyzvednout herní brožurku v pokladně věže Novoměstské radnice (otevřena každý den kromě pondělí). K průchodu hrou je nezbytný alespoň jeden mobilní telefon či tablet s připojením na internet, tužka a doporučujeme také papír na poznámky.

První šifra čeká na hráče přímo na nádvoří Novoměstské radnice. Trasa „Královského mysteria“ vede napříč Novým Městem pražským přes šest zastavení a nabízí také dvě bonusové šifry. Absolvovat hru je možné v českém nebo anglickém jazyce.

Více informací: www.kralovske-mysterium.cz

Hru Královské mysterium, která navazuje na sílící oblibu podobných logických a šifrovacích her, připravila agentura CzechTourism a společnost Cryptomania s.r.o. Poděkování za spolupráci při její realizaci patří městské části Praha 2 a Novoměstské radnici, p.o.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…