Porota složená ze zástupců ministerstva pro místní rozvoj, agentury CzechTourism a Asociace kuchařů a cukrářů ČR hodnotila všechny přijaté přihlášky, vybranou finálovou pětici destinací bude poté hodnotit přímo „v terénu.“ Zástupci poroty navštíví jednotlivé destinace, kde se setkají s destinačními manažery a dalšími subjekty působícími v cestovním ruchu.
Porota při výběru finalistů hodnotila především kvalitu dostupných služeb, partnerství mezi subjekty participujícími na rozvoji cestovního ruchu v destinaci, ale také udržitelnost rozvoje cestovního ruchu, a to jak ve smyslu finanční udržitelnosti, tak ve smyslu zachování kulturních a přírodních hodnot a šetrnému přístupu k životnímu prostředí.
„Jsem moc ráda, že současný trend rozvoje a hodnocení cestovního ruchu se přesunul od pouhého sčítání ubytovacích kapacit k prezentaci jejich kvalit. Podporuji rozhodně aktivity vedoucí ke komplexnímu rozvoji regionu a respektuji specifika dané lokality. Spojení soutěže s gastronomií je pro mě velmi příjemnou přidanou hodnotou,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva