Ostrava je dalším zákazníkem, kterému z DPI pomůže ČEZ ESCO

14.03.2022 10:54 | Komerční článek

Současné turbulence na energetickém trhu se dotýkají také měst a obcí, které hledají nové dodavatele elektřiny a plynu. Tuto situaci musela řešit také Ostrava, třetí největší město v republice.

Ostrava je dalším zákazníkem, kterému z DPI pomůže ČEZ ESCO
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Na dodávkách energií pro téměř 600 odběrných míst se město domluvilo s energetickou společností ČEZ ESCO. Do konce roku 2023 dodá Ostravanům 86 tisíc MWh elektřiny – konkrétně do odběrných míst města na hladině vysokého napětí a odběrných míst společnosti Ostravské komunikace, která provozuje veřejné osvětlení; zbylá část odběrných míst nebyla v režimu DPI. ČEZ ESCO v poslední době získalo velký počet nových klientů. Jen za poslední čtvrtletí loňského roku energetická firma zajistila dodávky energií téměř 1 900 zákazníkům z řad firem, měst a obcí, a potvrdila tak svou pozici důvěryhodného a stabilního partnera v dodávkách energií.

Vyhnout se riziku strmě rostoucích cen a nejistým dodávkám energií pro své obyvatele – takový byl cíl ostravské radnice při hledání nového partnera v dodávkách energií. Stalo se tak poté, co dodávky ukončil předchozí dodavatel Lumius, a město se tak dostalo do režimu dodavatele poslední instance (DPI).

Novým dodavatelem pro moravskoslezskou metropoli se na téměř dva roky stane vítěz výběrového řízení, energetická společnost ČEZ ESCO, která v období od 1. 5. 2022 do konce roku 2023 dodá elektřinu v objemu 86 228 MWh.

Anketa

Prožije Evropa letní prázdniny už v míru?

32%
61%
hlasovalo: 41724 lidí

„Vítám, že se nám v této mimořádně nepříznivé době podařilo vysoutěžit spolehlivého dodavatele, který umožní městu a městským společnostem opustit nejistý režim DPI. Získaná cena, která vzešla z aukce, je samozřejmě významně vyšší, než jsme platili za elektřinu dříve, v kontextu aktuální situace je však dobrá. Preferujeme tímto jistotu dodávek a stabilitu cenových podmínek od jednoho z nejsilnějších dodavatelů na trhu. Pro nás to současně znamená nezbytnost rozšířit a urychlit naše vlastní projekty na snížení spotřeby energií,“ uvedl Tomáš Macura, primátor města.

„Je naší povinností postarat se o dodávky energií pro města a jejich občany, které nechali jejich dosavadní dodavatelé na holičkách. V případě obcí, měst a krajů cítíme zejména v tomto období otázku bezpečného a spolehlivého zajištění energií jako tu nejdůležitější,” uvádí Kamil Čermák, generální ředitel ČEZ ESCO.

Za poslední čtvrtletí roku 2021 k ČEZ ESCO přišlo 1244 nových zákazníků s více než 11 tisíci odběrnými místy, kteří zasmluvnili 1 380 GWh elektřiny, a 633 zákazníků s více než 1 600 odběrnými místy, kteří zasmluvnili 669 GWh plynu. Novými odběrateli elektřiny jsou například výrobce nápojů Kofola, strojírenský holding Wikov, výrobce autodílů BRANO. Zákazníky ČEZ ESCO se také staly Středočeský kraj a dále města Most, Opava a nově také Ostrava.

ČEZ ESCO (Energy Service Company) je dceřiná společnost ČEZ, která se zaměřuje na služby související s moderní energetikou, dekarbonizací a snižováním klimatické stopy pro průmyslové zákazníky, obce a instituce. Jde například o energetické audity a energetické poradenství, výstavbu a provoz kogeneračních jednotek, zavádění systémů měření, renovaci teplárenských soustav a instalaci fotovoltaických elektráren. ČEZ ESCO je také dodavatelem služeb souvisejících s veřejnou a firemní elektromobilitou. Zajišťuje i dodávky elektřiny, plynu a tepla, výkup elektřiny, obchodování s emisními povolenkami, provoz energetických zařízení a jejich servis. Má cca 2000 zaměstnanců. Mezi dceřiné společnosti ČEZ ESCO patří firmy AirPlus, AZ KLIMA, Bytkomfort, CAPEXUS, ESCO Distribúčné sústavy, ČEZ Energetické služby, ČEZ ENERGO, ČEZ LDS, Domat Control System, E-Dome, EP Rožnov, ENESA, ESCO SLOVENSKO, HORMEN, KART, KLF-Distribúcia a Spravbytkomfort. Více na www.cezesco.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Pražští celníci odhalili další nelegální hernu

22:04 Celní správa: Pražští celníci odhalili další nelegální hernu

Pražští celníci v dozoru nad provozováním hazardních her nepolevují. V pražských Nuslích odhalili ne…