Ostravanem bez placené místenky. České dráhy v Pardubickém kraji ruší poplatek za rezervaci místa

04.02.2017 7:35

Zástupci Pardubického kraje dojednali s Českými drahami, které zastupoval Michal Štěpán, člen představenstva zodpovědný za osobní dopravu, že od pondělí 6. února bude možné cestovat mezi stanicemi Ústí nad Orlicí a Pardubice ranním vlakem Ex 546 "Ostravan" s využitím místenky v nulové hodnotě. Kraj tak reagoval na četné stížnosti občanů dojíždějících pravidelně z oblasti Letohradska, Králicka a Orlickoústecka za prací do Pardubic.

Ostravanem bez placené místenky. České dráhy v Pardubickém kraji ruší poplatek za rezervaci místa
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubický kraj

„Jsem rád, že zvítězil zdravý rozum a dohodli jsme se s Českými drahami, že pro cestu z Ústí nad Orlicí do Pardubic nebude požadován příplatek za povinnou rezervaci místa. Místenku v nulové hodnotě je však stále k jízdnému nutné pořídit,“ uvedl náměstek hejtmana pro dopravu a dopravní obslužnost Michal Kortyš, který s Českými drahami řadu jednání na toto téma řadu jednání vedl. „Není to však komplexní řešení, a proto se chci v budoucnosti zabývat kvalitou spojení této odlehlé části regionu s Pardubicemi tak, aby se výrazně zrychlilo a zkvalitnilo. Proto budeme jednat se starosty obcí, kterých se toto opatření dotýká,“ dodal Kortyš.

K původně zavedené praxi se od počátku odmítavě stavěl také hejtman kraje Martin Netolický: „Změna zavedená novým jízdním řádem se logicky nelíbila především pravidelným dojíždějícím, kterým placená rezervace míst cestování za prací značně prodražovala, a proto raději čekali více než půl hodiny na další spoj,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Místenka se vydává pouze pro tento úsek mezi Ústím nad Orlicí a Pardubicemi k jízdenkám podle tarifu Českých drah. Je možné ji získat u pokladní přepážky nebo u průvodčího ve vlaku, a to do vyčerpání vyčleněného množství. Místenku nulové hodnoty lze dále získat prostřednictvím e-shopu Českých drah, zatím však pouze se společným nákupem jízdenky nebo k síťové jízdence IN 100. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …