PMS: Společné setkání členů realizačního týmu Komisí pro podmíněné propuštění v Hradci Králové

11.11.2019 18:46

Na tradiční regionální setkání jednotlivých místních týmů jsme v první polovině října navázali akcí celorepublikovou, která měla účastníkům dopřát prostor pro debatu k činnosti Komisí pro podmíněné propuštění (dále jen „Komise“) v jednotlivých lokalitách a zároveň přinést pohled externistů na témata, která souvisí s bezpečným propuštěním pachatele na svobodu. Komise v České republice působí v celkem 18 věznicích a aktuálně se na jejich činnosti podílí více než 120 pracovníků – specialistů zastávajících funkce komisařů, předsedů komisí, koordinátorů ve věznicích, administrátorů komisí a také parolových specialistů.

PMS: Společné setkání členů realizačního týmu Komisí pro podmíněné propuštění v Hradci Králové
Foto: Probační a mediační služba ČR
Popisek: Probační a mediační služba ČR, logo.

Ve třech po sobě jdoucích dnech jsme tak měli možnost zamyslet se s PhDr. Janem Tomáškem z Institutu pro kriminologii a sociální prevenci nad kriminologickými aspekty desistence; díky Mgr. Martin Kubenovi z Exekutorského úřadu Brno-město jsme se blíže seznámili s novinkami z exekučního a insolvenčního řízení; své postřehy ze zprostředkování kontaktu dětí s rodiči ve výkonu trestu přinesl člen České asociace pro psychoterapii  spolupracující s organizací Za branou Bc. Martin Galbavý; o aktualitách z praxe elektronického monitorovacícho systému nás informoval Mgr. Milan Dolejší z Ministerstva spravedlnosti; s PhDr. Petrou Masopust Šachovou a Mgr. Lukášem Dirgou jsme diskutovali o možnostech rozvoje restorativní justice v ČR. Zároveň jsme se spolu s paní ředitelkou, PhDr. Andreou Matouškovou, a Mgr. Janem Rozumem věnovali důležitým otázkám týkajícím se Komisí a jejich budoucnosti, zejména v souvislosti s blížícím se koncem projektu Křehká šance II a plánovanou implementací Komisí do systému české justice.

Během setkání jsme také vytvořili prostor pro sdílení zážitků z celkem sedmi zahraničních cest, které byly v rámci projektu zorganizovány do Velké Británie, Severního Irska, Skotska a Irské republiky, kde tzv. parolové komise působí. Debata na toto téma byla zajímavá i z toho důvodu, že vyslaní pracovníci navštívili vedle parolových rad také několik věznic, místní probační službu či jiné spolupracující organizace, a přinesli  tak srovnání naší a zahraniční praxe včetně podnětů do další práce.

Řada účastníků pak velmi pozitivně hodnotila příspěvky kolegyní, které představily  nové programy vytvořené v rámci jiné aktivity projektu Křehká šance, např. program „Rozvoj restorativní praxe“. Těšíme se proto na další příležitosti, kde budeme moci inspiraci z jednotlivých regionů znovu zprostředkovat – nejblíže na Dnech restorativní justice, které nás čekají v listopadu! Více o nadcházejích akcích se dočtete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…