PMS přebrala osm nových aut pro specialisty na náramky

20.02.2018 20:43

David Berecz z autoprovozu Probační a mediační služby s kolegy dnes slavnostně z prodejny přebral osm nových osobních vozů, které budou sloužit pro specialisty na elektronický monitoring odsouzených (EMS).

PMS přebrala osm nových aut pro specialisty na náramky
Foto: Probační a mediační služba ČR
Popisek: Probační a mediační služba ČR, logo.

Specialisté na EMS z regionů napříč republikou si nové vozy přeberou v pátek. Začnou je používat od okamžiku, kdy bude elektronický monitorovací systém spuštěn v ostrém provozu. Start se očekává během několika měsíců.
 
Každý náramek pro domácí vězení bude obsahovat možnost kontrolovat plnění povinnosti odsouzeného zdržovat se ve vymezeném obydlí a dále monitorovat, zda odsouzený nevstupuje do "zakázaných" zón.  Pokud monitorovaná osoba pravidla poruší, systém varuje operátory v nepřetržitém provozu monitorovacího střediska Ministerstvu spravedlnosti.
 
Výhodou elektronických náramků je možnost ponechat odsouzeného k trestu domácího vězení na svobodě, nezatěžovat již tak přetížený vězeňský systém a zároveň provádět spolehlivě kontrolu chování odsouzeného. Intenzivní výchovné působení PMS na pachatele, možnost pachatele zůstat v kontaktu s rodinou a  docházet do zaměstnání  jsou způsoby, jak dosáhnout pozitivní změny v jeho chování a odklonit ho od dalšího páchání trestné činnosti.
 
Domácí vězení zavedl trestní zákoník již v roce 2010, soudci ho ale dosud využívali jen okrajově. Kontrolu  nad osobami v domácím vězení doposud namátkově vykonávají probační úředníci.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…