Památky spravované Národním památkovým ústavem nespí ani v zimě

12.11.2016 11:15

Hradů a zámků, do nichž můžete nahlédnout také během zimních měsíců, stále přibývá. Na výlet s rodinou či za hudebním zážitkem se tak můžete vydat i od listopadu do konce března příštího roku. V předvánočním čase si navíc mnohé památky připravily adventní výzdobu a program pro děti i dospělé.

Památky spravované Národním památkovým ústavem nespí ani v zimě
Foto: red
Popisek: Národní památkový ústav

Mnohé z více než stovky hradů, zámků a dalších památek ve správě NPÚ nezavírají brány ani v zimě. Někde se podíváte do zasněženého zámeckého parku, jinde můžete vystoupat na vyhlídkovou věž nebo si projít okruh zámeckými komnatami, v období adventu navíc často slavnostně vyzdobenými.

Zkrátka nepřijdou ani milovníci kostýmovaných či jiných speciálních prohlídek. Zvláště v předvánočním období si můžete připomenout staré zvyky a tradice a zároveň navštívit koncerty či divadelní představení v krásných kulisách zasněženého hradu či zámku. Děti se pak mohou nechat odměnit Mikulášem, vyděsit čertem nebo si vyrobit vánoční dekoraci či dáreček. Adventem ale program zdaleka nekončí, užít si můžete třeba silvestrovský či novoroční výlet na hrad.

Výběr zajímavých akcí či prohlídek vám usnadní zimní nabídka výletních cílů na webu NPÚ. Než se vydáte na výlet, doporučujeme s ohledem na roční období a rozmary počasí kliknout i na webovou stránku konkrétní památky, kde budou zveřejňovány nejnovější aktualizace a doporučení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…