Panattoni je největším developerem Evropy

24.05.2017 20:44

Panattoni Europe je největším průmyslovým developerem v Evropě podle posledního žebříčku Top Property Developers časopisu PropertyEU!

Panattoni je největším developerem Evropy
Foto: red
Popisek: Panattoni

Společnost se dostala na vrchol v kategorii celkového objemu průmyslových prostor dodaného na trh v letech 2014-2016. Ohromujících 2,71 milionů metrů čtverečních udělalo z Panattoni Europe developera č. 1 v oblasti průmyslových nemovitostí v Evropě.

Panattoni Europe se podařilo upevnit pozici lídra. Evropská větev Panattoni Development Company, jednoho z největších průmyslových developerů na světě, byla podle výročního žebříčku časopisu PropertyEU jmenována největším developerem Evropy. PropertyEU je celoevropským zdrojem informací pro profesionály z oblasti komerčních nemovitostí. Žebříček porovnává nejlepších 10 developerů podle množství projektů dokončených za poslední tři roky. Letošní žebříček pokrývá období 2014-2016 a titul nejlepšího developera získala společnost Panattoni Europe. Developer v průběhu posledních 3 let stihl dokončit 84 projektů, které reprezentují 2 710 592 m2 průmyslových ploch.

Bezkonkurenční výkon Panattoni Europe pramení z rychlé a efektivní odpovědi na potřeby trhu v Polsku a České republice, kde developer působí od roku 2005, stejně jako v Německu. Působivá čísla lze přičíst především dynamickému růstu v sektoru e-commerce, který se odrazil v největších obchodech Panattoni, spočívajících ve výstavbě obřích hal, tzv. big boxů, pro společnosti jako Amazon v Polsku a České republice (celkem 681 700 m2, z toho 3 projekty jsou dokončené a 2 ve výstavbě), Decathlon, H&M a Jago v Německu. Značný podíl na trhu zaujímá také výroba, zejména automobilový sektor, a logistika, která poskytuje služby pro řadu obchodních odvětví.

Robert Dobrzycki, generální ředitel Panattoni Europe: „První místo v žebříčku nejlepších developerů PropertyEU v oblasti dokončených a plánovaných projektů svědčí o tom, že jako developer jsme schopni zvládnout různorodé projekty: od malých hal po rekordní prostory o rozloze až 161 500 m2 pod jednou střechou. Na úspěšný rok 2016 jsme dokázali navázat dobrým vstupem do roku 2017, stimulovaným silným růstem e-commerce a obecně zlepšením ekonomické kondice celé Evropy. To slibuje, že dobré časy na trhu skladování budou z hlediska aktivity investorů pokračovat.”

Společnost Panattoni Europe od svého vstupu do střední Evropy dokončila dohromady více než 4,7 milionů m2 moderních průmyslových ploch v Polsku, České republice a Německu a v současnosti má ve výstavbě dohromady téměř další milion m2. Společnost podporuje lokální ekonomiku výstavbou multifunkčních logistických a průmyslových hal, které jsou vhodné pro různé účely a zahrnují i projekty na míru (BTS) přesně podle individuálních požadavků uživatele. V zájmu rozšíření působnosti developer také pořizuje pozemku a zajišťuje plochy pro nové investice v nejvíce strategických lokalitách. Mezi klienty patří takové společnosti jako Amazon, Arvato, Coty Cosmetics, General Electric, TNT, DSV, H&M, BSH (Bosch), Carrefour, Kaufland, Tesco, Castorama, Intermarché, Jago, Leroy Merlin, Selgros, ND Logistics, Still, Schenker, Tchibo. Kromě České republiky Panattoni Europe působí také ve Velké Británii, Polsku, Lucembursku, Německu a Rumunsku.

O Panattoni Europe

Panattoni Europe je součástí Panattoni Development Company, která je jednou z z největších developerských společností na světě a má v Severní Americe a Evropě 26 poboček. Od zahájení činnosti ve střední Evropě v roce 2005 společnost dokončila dohromady přes 4,7 milionu m2 moderních průmyslových prostor v Polsku, České republice a Německu. Součástí struktury Panattoni Europe je také zvláštní oddělení, které se specializuje na stavby na klíč (build-to-suit – BTS), které přesně odpovídají požadavkům jednotlivých klientů. Mezi klíčové klienty patří společnosti jako Amazon, Arvato Services Polska, Coty Cosmetics, DSV, H&M, Intermarché, Leroy Merlin, ND Logistics, Still, Schenker, Selgros a Tesco. Kromě České republiky má Panattoni Europe kanceláře také v Polsku, Velké Británii, Lucembursku, Německu a také Rumunsku. Více na www.panattonieurope.com.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…