Panelová diskuse v Ostravě: Budoucností průmyslu v regionech jsou inovace

16.10.2015 14:36

S cílem představit moderní tvář dnešního průmyslu a inovativnost, kterou firmy vnášejí i do tradičních průmyslových odvětví, uspořádal včera v multifunkční aule Gong v průmyslovém areálu Dolních Vítkovic v Ostravě Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) již šestou z řady panelových diskusí. Odborníci ze škol, vědeckých institucí i výrobní praxe na ní hovořili na téma „Budoucností průmyslu v regionech jsou inovace“. Akce se koná v rámci celoroční kampaně Rok průmyslu a technického vzdělávání.

Panelová diskuse v Ostravě: Budoucností průmyslu v regionech jsou inovace
Foto: spcr.cz
Popisek: Svaz průmyslu ČR, SP ČR

Vzhledem k tomu, že diskusní setkání bylo zasazeno do Moravskoslezského kraje, byla řeč zejména o perspektivách rozvoje průmyslu v tomto tradičně průmyslovém regionu. Mnohé zmíněné náměty a zkušenosti mohou být však inspirací i pro firmy, školy a výzkumné instituce v celé ČR.

„Inovace považujeme za klíčové pro rozvoj ekonomiky,“ řekl v úvodním projevu viceprezident SP ČR Jan Rafaj. Připomněl, že letošní zářijový Sněm SP ČR na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně zvedl téma Průmysl 4.0 a digitální ekonomiky jako směr, jímž by se české firmy měly ubírat. Inovace tak podle něj mohou být „pozitivním buldozerem“ pro konkurenceschopnost ekonomiky. „Generace našich dětí v případě nastartování inovačních snah má šanci žít ve světě, v němž jí budou sloužit moderní technologie. Potřebujeme uvěřit tomu, že naše auta budou řídit iPhony a naše firmy budou hlídat drony,“ konstatoval Jan Rafaj.

Další panelová diskuse v rámci Roku průmyslu a technického vzdělávání se uskuteční 5. listopadu v Brně pod názvem Od myšlenky k byznysu – průmysl a inovace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…