Není pochyb, že příspěvek na stravování patří dlouhodobě mezi zaměstnanci k nejoblíbenějším benefitům. Ve firmách, kde nebylo možné zajistit závodní stravování, byly doposud nejčastější formou, jak přispět na stravování zaměstnanců, klasické papírové stravenky. Dnešní moderní technologie však umožňují i efektivnější způsoby, které jsou pohodlnější jak pro zaměstnavatele, tak pro zaměstnance a konečně i pro restaurace, do kterých zaměstnanci míří. Právě pro restaurace je přijímání stravenek stále méně výhodné. To potvrzuje i prezident Asociace hotelů a restaurací Václav Stárek.
„Stravenky jsou druhou měnou ve státě a vadí nám i to, že poplatky pro provozovatele dosahují až deset procent hodnoty stravenek,“ říká Stárek a dodává, že řešením podle něj není podporu stravování rušit, spíše by se měla změnit její podoba. „Buď do monopolu dosavadních stravenkových firem přibudou další společnosti, které je budou poskytovat za lepších podmínek, nebo stravenku nahradí nějaká finanční částka pro zaměstnance. Pokud zůstane zachována daňová podpora, nic zásadního se pro zaměstnance nezmění,“doplňuje Václav Stárek.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva