Pardubická nemocnice: Nová magnetická rezonance vyroste za jedenáct měsíců

23.12.2017 7:36

Pardubický kraj připravuje v krajské nemocnici přístavbu radiodiagnostického oddělení pro umístění nové magnetické rezonance 3T. Radní nyní schválili zadávací dokumentaci pro veřejnou zakázku na zadavatele stavby.

Pardubická nemocnice: Nová magnetická rezonance vyroste za jedenáct měsíců
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubická nemocnice

„Rádi bychom předali staveniště firmě, která zvítězí ve výběrovém řízení, na začátku dubna 2018. V závěru roku bude potřeba už umístit a začít zprovozňovat nový přístroj tak, aby vše bylo hotové do začátku února 2019, tedy za 11 měsíců,“ uvedl 1. náměstek hejtmana pro majetek, investice a kulturu Roman Línek.

Přístavba bude dvoupodlažní, nad magnetickou rezonanci vznikne seminární místnost a zázemí pro zdravotnický personál. „Kapacita současného přístroje pro potřeby Nemocnice Pardubického kraje nedostačuje, proto také přístrojová komise Ministerstva zdravotnictví podpořila nákup nového. Nemocnice by na něj měla získat evropskou dotaci a investice by se měla do čtyř let vrátit,“ řekl Ladislav Valtr, radní Pardubického kraje pro zdravotnictví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …