Pardubický domov mládeže navýšil kapacity. Přijme o šedesát studentů víc

29.07.2017 18:05

Nejen ubytování, ale i potřebné zázemí poskytuje studentům i z těch nejvzdálenějších koutů České republiky Domov mládeže a školní jídelna Pardubice. A od září své služby ještě více rozšíří. Za přispění Pardubického kraje zde přibylo na šest desítek nových míst.

Pardubický domov mládeže navýšil kapacity. Přijme o šedesát studentů víc
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Do roku 2022 bude docházet k určitému nárůstu počtu žáků vycházejících z 9. tříd, a tedy i ke zvýšení počtu zájemců o studium na pardubických středních školách. S tím bude samozřejmě souviset i zvýšená poptávka studentů po ubytování. Je tedy velmi pozitivní, že se nám podařilo ubytovací kapacity v krajském městě výrazně navýšit,“ řekl radní zodpovědný za oblast školství Bohumil Bernášek.

„V prostorách, které uvolnil krajský inspektorát České školní inspekce, jsme vybudovali nové pokoje. Společně s dalšími úpravami v jiných budovách jsme letos navýšili celkovou kapacitu domova mládeže o 60 lůžek. Nyní máme kapacitu 700 míst,“ informovala ředitelka Domova mládeže a školní jídelny Pardubice Alena Krabcová s tím, že pro školní rok 2017/2018 je o ubytování opět velký zájem.

Rekonstrukce domova mládeže zahrnovaly úpravu elektroinstalace, osvětlení pokojů, výmalbu a instalaci nové podlahové krytiny, do pokojů byl pořízen nový nábytek. V rámci stavebních prací došlo také ke změně dispozic, díky kterým se některé pokoje zvětšily a úpravou prošly i klubovny. Celkem kraj na opravy přispěl více než tři čtvrtě milionem korun, zhruba stejnou částku vydal domov mládeže z vlastních zdrojů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…