Pardubický kraj: Další silnice se dočká rekonstrukce, navíc o 45 dní rychleji

13.02.2018 13:10

Rada Pardubického kraje na svém pondělním jednání schválila výběr dodavatele na modernizaci silnice II/311 Nepomuky – Horní Čermná.

Pardubický kraj: Další silnice se dočká rekonstrukce, navíc o 45 dní rychleji
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

Jedná se o další krajskou investici do silnic nižších tříd, která bude spolufinancována z evropských fondů v rámci Integrovaného regionálního operačního programu. Předpokládaná cena dle projektové dokumentace činila více než 12 milionů korun bez DPH. Vítězný subjekt nabídl částku o téměř dva miliony korun nižší při době realizace stavby 95 dní.

„Postupně pokračujeme v zahajování zadávacích řízení na modernizace silnic nižších tříd, u kterých máme schválenou finanční spoluúčast z evropských fondů, konkrétně Integrovaného regionálního operačního programu. Tato modernizace naváže na rekonstrukce úseků Lanškroun – Nepomuky a Horní Čermná – Dolní Čermná, které jsme dokončili v letech 2013 a 2014,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Nadále u dopravních staveb uplatňujeme druhé hodnotící kritérium pro výběr dodavatele a neřešíme tak při hodnocení nabídek pouze ekonomickou výhodnost, ale také termín dokončení stavby. V tomto případě nabídl vítězný dodavatel nejen nejnižší cenu, ale také dokončení stavby za 95 dní, zatímco nejdelší termín byl navržen na 140 dní. Znovu se tak ukazuje, že naše rozhodnutí bylo správné,“ sdělil hejtman Martin Netolický.

Důležitost rekonstrukce této silnice zdůrazňuje náměstek hejtmana pro dopravu a dopravní obslužnost Michal Kortyš. „Jedná se o velmi důležitou spojnici Lanškrouna a Jablonného nad Orlicí. Tento konkrétní více jak kilometrový úsek není v současné době svým stavebně-technickým stavem vyhovující pro dopravní zátěž, která v území dlouhodobě je. Okraje silnice ztrácí pevnost a vozovka je na mnoha místech velmi poškozena, což zhoršuje také bezpečnost silničního provozu,“ sdělil Michal Kortyš. „Předání staveniště dodavateli je plánováno na nejpozději druhého dubna s tím, že do 14 dní od předání staveniště musí být zahájeny stavební práce. Dle předložené nabídky musí být dokončeny do 95 dní od předání a převzetí staveniště,“ doplnil náměstek hejtmana Michal Kortyš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…