Pardubický kraj: Den pro dětskou knihu bude kouzelný

29.11.2018 15:13

První prosincovou sobotu 1. 12. 2018 se v Krajské knihovně v Pardubicích odehraje 7. ročník celostátní kampaně Den pro dětskou knihu s podtitulem Kouzelné Vánoce. Cílem této akce je především v dětech podnítit zájem o knížky, podpořit jejich čtenářství i čtenářskou gramotnost.

Pardubický kraj: Den pro dětskou knihu bude kouzelný
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

Na rodiče s dětmi čeká putování po soutěžních stanovištích, na nichž si děti připomenou vybrané pohádky, nebo se s nimi seznámí. Na děti čeká například orientální příběh Aladinovy kouzelné lampy, minidílnička v lese skřítků. S andílkem Vandílkem si děti mohou vyzkoušet přípravu na Štědrý den a na pomocníky při zdobení vánočního stromečku čeká Malá čarodějnice. Po splnění všech úkolů si účastníci mohou zařídit registraci do knihovny na následující rok zdarma. A pozor, úkoly nečekají jen v knihovně, ale také v dalších kulturních institucích. Do Galerie města Pardubic zajděte na papírový upcycling workshop a vyzkoušejte si výrobu flipbooku. Východočeská galerie nabízí dílnu věnující se tisku z koláže a výrobu vánoční pohlednice.

„Kromě soutěžních stanovišť máme pro veřejnost připravený i doprovodný program. Malí návštěvníci mohou například zavítat do kouzelnického klubu, kde je profesoři ze Školy čar a kouzel v Bradavicích naučí zacházet s kouzelnickou hůlkou. U výtvarnice Evy Mašínové bude příležitost si nechat namalovat na obličej kouzelný motiv. K dispozici budou také výtvarné dílny v podání DDM Beta s nevšední technikou s názvem enkaustika, na veselé hraní a obří omalovánku pak zve dílna Duhové kočky. Na závěr magického putování si návštěvníci všech věkových kategorií mohou vychutnat vystoupení profesionálního kouzelníka a iluzionisty Standy Jílka z Klubu kouzel a magie Pardubice. A dost možná si někdo z publika roli kouzelníka sám vyzkouší! Začátek vystoupení je stanoven na 16. hodinu,“ dodává k programu koordinátorka akce Monika Pilařová.

V průběhu dne bude probíhat také veřejná sbírka dětských knížek, které před Vánoci poputují dětem z pardubického městského azylového domu pro ženy a matky s dětmi.

Podrobnější informace k programu ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…