Pardubický kraj: Díky návrhům etiket na zdravou limonádu budou děti sportovat

30.05.2018 12:35

Plavání, výtvarná soutěž, zdravá limonáda… Jak spolu tohle všechno souvisí? Díky spolupráci organizátorů pardubického Febiofestu, Pardubického pivovaru, Aquacentra Pardubice a radního pro zdravotnictví Ladislav Valtr jednoduše.

Pardubický kraj: Díky návrhům etiket na zdravou limonádu budou děti sportovat
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

Děti z pardubických základních škol měly v rámci výtvarné soutěže, kterou uspořádali pořadatelé pardubické části Febiofestu, nakreslit motiv pohádkové postavy, a to na etiketu nové řady Pohádkových limonád. Tento nápoj, produkovaný Pardubickým pivovarem, obsahuje laktobacily, které mají příznivý vliv na imunitní systém a jsou zdraví prospěšné. Malí autoři etiket dostali jako odměnu za svou práci roční poukazy do pardubického aquacentra, které jim předal radní Ladislav Valtr.

„Líbí se mi, že se v projektu prolíná několik segmentů – výtvarné tvoření se zdravým pohybem díky vstupenkám do aquacentra a především osvěta pitného režimu spojená se zdravými limonádami,“ okomentoval Ladislav Valtr. „V současné době je v přípravě také navazující projekt, a to Pohádkový festival. Jeho součástí budou filmové projekce, výtvarné soutěže, setkání a diskuze s tvůrci a další propagační aktivity, včetně těch, které se zaměřují na zdravý životní styl. Jejich cílem bude podpořit aktivitu dětí a mladých lidí a rozvíjet u nich vztah k audiovizuální tvorbě, ale i zdravým návykům,“ dodal radní pro zdravotnictví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…