Pardubický kraj: Hejtmanův pohár získaly v Pardubickém kraji dvě školy

30.11.2018 12:19

V sále Jana Kašpara předal radní Bohumil Bernášek poháry a úspěšným školním celkům, které se zúčastnily sportovního klání v soutěži Hejtmanův pohár. Tento projekt pořádá Asociace amatérských sportů po celé České republice, takže si mohou žáci své výsledky porovnat se stovkami dalších vrstevníků.

Pardubický kraj: Hejtmanův pohár získaly v Pardubickém kraji dvě školy
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Velice mne těší, že se žáci věnují sportovním aktivitám, v dnešní době to není tak úplně samozřejmé. Gratuluji všem, kteří se probojovali na nejvyšší příčky. Další základní školy se mohou o Pohár hejtmana utkat v následujícím ročníku, který začíná již za nedlouho,“ sdělil Bohumil Bernášek, radní odpovědný za školství.

Do soutěže se mohou zapojit všechny základní školy a nižší ročníky víceletých gymnázií z každého kraje České republiky. Výhodou projektu je, že se dají všechny úkoly plnit na dané škole. Školy získávají body nejen za dosažené časy při překonávání tzv. „opičí dráhy“, ale i za zapojení co největšího počtu žáků, za zasílání fotografií a videí ze zdolávání dráhy a za plnění „Hejtmanských výzev“, což jsou speciální úkoly, které mj. soutěž propojují i s hodinami českého jazyka, dějepisu, výtvarné výchovy, hudební výchovy.

V Pardubickém kraji byly předány dva poháry. Důvodem byla rovnost bodů, kterou lze považovat za velkou náhodu. Na prvním až druhém místě se tedy umístily: Základní škola a mateřská škola Svratouch a Základní škola a Praktická škola SVÍTÁNÍ, o.p.s. Třetí příčku obsadila Základní škola Lubná - Sebranice a Mateřská škola Lubná. Kromě pohárů pro první dvě školy byly připraveny i finanční odměny a poukazy na nákup sportovního vybavení.

V dosavadních čtyřech ročnících se do Hejtmanského poháru celkem zapojilo 700 škol s více než 208 700 žáky. V uplynulém ročníku se celkem zúčastnilo téměř 200 škol a 50 000 žáků, z toho v Pardubickém kraji 6 škol s 859 žáky. Pátý ročník soutěže začne v prosinci. Podrobnosti mohou školy získat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…