Pardubický kraj: Kraj získal 42 milionů na sociální služby

21.08.2014 13:58

Pardubice (21. 8. 2014) – Dobrou zprávu pro poskytovatele služeb sociální prevence, ale především jejich klienty v Pardubickém kraji má krajský radní zodpovědný za sociální věci a neziskový sektor Pavel Šotola. Kraji se v těchto dnech podařilo získat více než 42 milionů korun z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu na financování sociálních služeb určeným osobám se zdravotním postižením, s duševním onemocněním, obětem domácího násilí nebo bezdomovcům.

Pardubický kraj: Kraj získal 42 milionů na sociální služby
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubický kraj

„Díky těmto penězům budeme schopni zajistit dostupnost potřebných služeb sociální prevence, ale i jejich další rozvoj v příštím roce. Jedná se o služby, které se snaží usnadnit lidem návrat do běžného života nebo pomoci jim překlenout obtížné životní období. Z projektu tak budou financovány azylového domy, domy na půl cesty, činnost intervenčního centra, ale i například sociální rehabilitace pro osoby s duševním onemocněním či sociálně terapeutické dílny,“ vysvětluje krajský radní Pavel Šotola.

Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby III je koncipován v návaznosti na vývoj a aktuální situaci v sociálních službách v Pardubickém kraji. Projekt vychází zejména ze Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb Pardubického kraje na období 2012 – 2015 a plynule navazuje na individuální projekty z předchozích let. „Pokud sečteme finanční objem všech tří projektů, tak mohu konstatovat, že se nám v letech 2010 – 2015 podařilo pro poskytovatele sociálních služeb zajistit více než 365 milionů korun z evropských fondů,“ vypočítává radní Pavel Šotola.

Kraj již zahájil soutěž na zajištění potřebných služeb

Již třetí Individuální projekt v pořadí bude zahájen 1. října 2014 a poběží až do konce října příštího roku. „Zahájili jsme již veřejnou soutěž na výběr poskytovatelů sociálních služeb. Se samotným financováním vybraných služeb počítáme od ledna 2015,“ doplňuje radní Šotola.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…