Pardubický kraj: Ministerská kontrola pochválila loňské hospodaření

05.06.2018 17:10

Rada Pardubického kraje schválila na svém posledním jednání návrh účetní závěrky a závěrečný účet Pardubického kraje za rok 2017. Hospodaření kraje skončilo v loňském roce v kladných číslech, a to ve výši přesahující 810 milionů korun.

Pardubický kraj: Ministerská kontrola pochválila loňské hospodaření
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

Přebytkové hospodaření pozitivně ovlivnil především zlepšený výběr sdílených daní i úspory při výběru dodavatelů na krajské investice. Krajské hospodaření ocenila i kontrola Ministerstva financí ČR.

„Kontrola z Ministerstva financí ČR přezkoumala hospodaření našeho kraje v roce 2017 a konstatovala, že nebyly zjištěny žádné chyby či nedostatky, což je pro nás samozřejmě velmi potěšující zjištění, které dokládá, že se vždy snažíme chovat tak, jak je pro kraj nejlepší. Stejně jako v předchozích letech se nám podařilo hospodařit s přebytkem, který vracíme zpět do regionu v podobě investic především do dopravní infrastruktury, ale také dalších oblastí. Kromě zvýšeného inkasa daní, kdy jsme pro kraj získali 416 milionů korun navíc, se na příznivém hospodářském výsledku podílely úspory v oblasti investic a projektů EU, kdy se dařilo soutěžit veřejné zakázky za nižší než předpokládané ceny,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Účetní uzávěrka a závěrečný účet kraje budou předloženy ke schválení na nejbližším jednání zastupitelstva, čímž bude splněna povinnost daná vyhláškou. Závěrečný účet za rok 2017 bude po odsouhlasení Zastupitelstvem Pardubického kraje zveřejněn na úřední desce Pardubického kraje a na webových stránkách www.pardubickykraj.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…