Pardubický kraj: Na modernizaci silnic III. tříd přispějí Česká Třebová a Letohrad

13.06.2018 15:47

Pardubický kraj se dohodl s městy Česká Třebová a Letohrad, že přispějí na modernizaci silnice III/35846 a na rekonstrukci silnice III/3602 částkou po dvou milionech korun ve formě účelové investiční dotace. Ta bude zapojena do fondu investic Správy a údržby silnic Pardubického kraje, která bude projekty provádět.

Pardubický kraj: Na modernizaci silnic III. tříd přispějí Česká Třebová a Letohrad
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„V České Třebové se jedná o průtah Semanínem ke křižovatce se silnicí I/43. Silnici třetí třídy poničily kamiony při objížďce, když se rekonstruovala silnice a železniční podjezdy k logistickému centru. Jsem rád, že jsme se s městem Česká Třebová dohodli a kraj na řešení důsledků zvýšené dopravy v této oblasti nezůstane sám. Investiční dotaci v pondělí schválilo i Zastupitelstvo České Třebové,“ řekl hejtman Martin Netolický. „Silnici bude potřeba celou odfrézovat, opravit odvodnění i příkopy a položit nový kryt vozovky. Celkový rozpočet je zhruba 45 milionů korun. Na jakou únosnost bude prováděna rekonstrukce, bude ještě předmětem dalšího jednání,“ dodal hejtman.

V Letohradu potřebují rekonstruovat dílčí úseky komunikace třetí třídy v místní části Kunčice. „Opravy silnic třetích tříd jsou pro kraj až další v pořadí a opravuje je podle vyhodnocení technického stavu. Soustředíme se hlavně na důležité tahy z hlediska celého kraje. Ale tady se město postavilo za svůj zájem i finančně, aby se domohlo co nejrychlejšího vyřešení problému. Toho si ceníme,“ uvedl náměstek hejtmana pro dopravu a dopravní obslužnost Michal Kortyš. Kraj za opravu této silnice zaplatí celkem přibližně pět milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…