Pardubický kraj: Na opravě krajských silnic, poškozených převozem materiálu při stavbě D35, se bude podílet stát

30.11.2019 7:34

Během výstavby dálnice D35 přepraví stavbaři velké množství zeminy a dalšího materiálu po silnicích II. a III. tříd. Pardubický kraj, jakožto jejich vlastník, jedná se státem o tom, jak bude financována oprava silnic poškozených právě v rámci těchto přesunů.

Pardubický kraj: Na opravě krajských silnic, poškozených převozem materiálu při stavbě D35, se bude podílet stát
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„V polovině října jsme jednali s generálním ředitelem Ředitelství silnic a dálnic Radkem Mátlem, abychom ho detailněji informovali o problematice poškozených silnic v rámci převozu materiálu ze stavby D35 na území našeho kraje,“ sdělil náměstek hejtmana zodpovědný za oblast dopravy Michal Kortyš. „Důležité je, že ŘSD nevidí po ukončení výstavby dálnice problém s odstraněním poškození na silnicích II. a III. tříd. Zároveň nám pan ředitel Mátl přislíbil projednání míry povinnosti k odstraňování škod na našich silnicích, a to přímo s dodavateli výstavby,“ uvedl náměstek Kortyš s tím, že jednání budou pokračovat nejprve s náměstkem ministra dopravy Tomášem Čočkem a následně bude tato problematika projednávána s ministrem dopravy.

Pardubický kraj ze zákona jedná ve věci odstraňování závad ve sjízdnosti a rušení provozu i za cenu, že tyto výkony zatím nejsou finančně kryty. „V současné době je již vynaloženo 10 milionů korun a do konce letošního roku předpokládáme až 14 milionů korun. Na vyčíslení předpokládaných škod pro 2020 se právě pracuje,“ dodal Michal Kortyš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…