Pardubický kraj: O značku Regionální potravina letos soutěžilo 149 výrobků

16.07.2017 20:59

Pardubický kraj získal nové vítěze soutěže o Regionální potravinu. Hodnotitelská komise zde už poosmé vybírala „nej“ výrobky v každé z devíti kategorií. Rozhodování nebylo vůbec snadné, protože zvítězit může v každém kraji pouze 9 výrobků. Letošního klání se účastnilo 149 výrobků od 36 výrobců, největší zájem byl o kategorii Masné výrobky tepelně opracované.

Pardubický kraj: O značku Regionální potravina letos soutěžilo 149 výrobků
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

Dvě pětičlenné komise dnes hodnotily soutěžní výrobky za Ústecký kraj. Tvořili je zástupci Ministerstva zemědělství ČR, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

Krajské soutěže o Regionální potravinu letos probíhají už poosmé. Každoročně tím nejen výrazně obohacují zdravý a hodnotný jídelníček spotřebitelů, ale také podporují lokální výrobce a pomáhají nakupujícím orientovat se na trhu. Přívlastek regionální se v případě oceněných potravin zúročí hned několikrát. Především se jedná o produkt vyrobený v konkrétním regionu, což je základní podmínka soutěže. Zároveň i podíl místních surovin je stanoven nejméně na 70 procent, hlavní surovina přitom musí být stoprocentně tuzemského původu. Výrobky tím mají pevnou vazbu k regionu, například se může jednat o krajové speciality.

V letošním roce se v Pardubickém kraji do soutěže přihlásilo 149 výrobků od 36 výrobců. Hodnotitelská komise z nich navrhla udělit značku Regionální potravina 2017 následujícím výrobkům:

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Státní zemědělský intervenční fond značku spravuje. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. V současné době spotřebitelé najdou značku u 416 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy.

Podrobné informace o soutěži jsou k dispozici ZDE.

Komerční TZ

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…