Pardubický kraj: Pracovníci krizového řízení už vědí, co mohou vyžádat

04.11.2017 9:51

Nedávná vichřice Herwart opět ukázala, jakou má příroda velkou moc. Nejen na přírodní katastrofy, ale i další krizové situace je proto potřeba být připraven. To dlouhodobě nepodceňuje ani Pardubický kraj, který ve středu uspořádal pracovní návštěvu Skladovacího a opravárenského zařízení Hasičského záchranného sboru ČR.

Pardubický kraj: Pracovníci krizového řízení už vědí, co mohou vyžádat
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

Návštěva určená pro pracovníky, kteří v obcích s rozšířenou působností zajišťují krizové řízení, byla jednou z dalších aktivit, kterou kraj v této oblasti organizuje. „Problematiku krizového řízení a ochrany obyvatelstva, včetně činnosti základních složek IZS a dobrovolných hasičů, považujeme za nedílnou součást správy kraje,“ řekl hejtman Pardubického kraje Martin Netolický a zároveň předseda Bezpečnostní rady Pardubického kraje, z jehož pověření se pracovní návštěva uskutečnila. Pardubický kraj pravidelně provádí cvičení či organizuje metodické dny.

Pracovníci zajišťující krizové řízení tentokrát měli možnost prohlédnout si materiál uložený ve Skladovacím a opravárenském zařízení Hasičského záchranného sboru ČR ve Skutči a také se seznámit s postupy k jeho výdeji v případě, že je potřeba a není v možnostech obce jej okamžitě sehnat. „Návštěvu skladu ve Skutči jsme považovali za důležitou z toho důvodu, aby zaměstnanci úřadů obcí s rozšířenou působností měli představu, jaký materiál je možné vyžádat při řešení mimořádné události a v krizových situacích,“ uvedl tajemník Bezpečností rady Pardubického kraje Aleš Boňatovský.

Skladovací a opravárenské zařízení HZS ČR zabezpečuje opravárenské, servisní, revizní činnosti a skladování materiálu pro HZS ČR. Na území republiky se nachází celkem 10 takových skladů, které uchovávají na ploše více než 80 tisíc m2 zásoby pro mimořádné situace a ochranu obyvatelstva. Ve skladech se nachází materiál pro nouzové přežití obyvatelstva, jako jsou stany, lehátka, spacáky či lůžka, ale také materiál potřebný pro záchranné, likvidační a obnovovací práce, tedy například čerpadla a vysoušeče pro případ povodní, nouzové oblečení, desinfekční prostředky nebo věci potřebné pro dekontaminaci v případě chemického zamoření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

10:42 17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

Denní kontrakty motorové nafty na trhu pohonných hmot Českomoravské komoditní burzy Kladno se v 17. …