Pardubický kraj: Při modernizaci Domu hudby dojde i na technologické rozvody

03.07.2018 12:35

Modernizace společenské části Domu hudby v Pardubicích bude náročnější. Původní rekonstrukční záměr chce Pardubický kraj rozšířit o modernizaci technologických rozvodů, které jsou na hranici životnosti. Usnesli se na tom radní Pardubického kraje na svém zasedání.

Pardubický kraj: Při modernizaci Domu hudby dojde i na technologické rozvody
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Původním zadáním projektu byly především estetické úpravy povrchů, zlepšení akustiky, ozvučení a osvětlení koncertních sálů a oprava venkovního parteru. Aby toto zadání mohlo být naplněno, je potřeba vyměnit technologické rozvody v modernizované společenské části a částečně i v koncertních sálech, skrývající se za modernizovanými povrchy. Provedení těchto prací si vyžádá navýšení financování projektu z původně plánovaných 20 miliónů na 30 miliónů korun včetně DPH,“ sdělil náměstek hejtmana Roman Línek.

Výsledkem úprav by měl vzniknout reprezentativní vzhled společenské části Domu hudby se zachováním typických prvků poplatných době vzniku budovy. Zároveň dojde k zajištění funkčnosti prostoru z hlediska dosažení komfortního tepelně-vlhkostního vnitřního prostředí a kvalitního poslechu hudby. „Po výměně technologických rozvodů dojde také ke zlepšení tepelně vlhkostního klima v koncertních sálech, které dnes často kazí umělecký dojem z vystoupení“ dodal Roman Línek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…