Pardubický kraj: Spolupráce krajů v dopravě pokračuje

24.01.2018 15:43

Před necelými dvěma týdny představil Pardubický a Královéhradecký kraj novou mobilní aplikaci, ve které cestující najdou informace o autobusových i vlakových spojích. Tím ale spolupráce neskončila. V minulém týdnu se zástupci obou krajů sešli znovu.

Pardubický kraj: Spolupráce krajů v dopravě pokračuje
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

Hlavním cílem společného jednání náměstků pro dopravu Pardubického a Královéhradeckého kraje a jednatelů společnosti OREDO, která zajišťuje veřejnou osobní dopravu v obou krajích, bylo zkoordinovat další plány v této oblasti.

„Záležitosti veřejné dopravy, které mají přesah i do Královéhradeckého kraje, chceme s jeho zástupci koordinovat. Naším společným cílem je, aby nabízené služby byly kvalitní, spolehlivé a funkční, a to v obou krajích,“ vysvětlil náměstek hejtmana Pardubického kraje pro dopravu a dopravní obslužnost Michal Kortyš s tím, že je třeba se dohodnout například na postupné obměně a modernizaci používaných centrálních systémů.

Na jeho slova navázal i Martin Červíček, náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje, kde v současné době připravují výběrové řízení na poskytovatele veřejné autobusové dopravy. „Jedním z kroků pro to, abychom mohli dobře nastavit zadávací podmínky je dohodnout se také na typu odbavovacího zařízení, které bude v nových autobusech využíváno, a jaký rozsah služeb budeme poskytovat,“ řekl Martin Červíček.

Během setkání se oba náměstci seznámili také s dalším ekonomickým vývojem společnosti OREDO.

Mobilní aplikace IDS IREDO

Spolupráce Pardubického a Královéhradeckého kraje v nedávné době přinesla novinku, kterou je mobilní aplikace IDS IREDO. Ta je dostupná pro chytré telefony s operačním systémem Android a cestující v ní naleznou všechny potřebné informace o autobusových i vlakových spojích, jako jsou příjezdy a odjezdy spojů, aktuální zpoždění a další. Aplikaci IDS je možné zdarma instalovat prostřednictvím Google Play.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…