Pardubický kraj: Tříkrálovou sbírku zahájil pěvecký sbor i jezdkyně na koních

04.01.2019 9:42

Tradiční zahájení Tříkrálové sbírky se v Pardubicích uskutečnilo na Pernštýnském náměstí. Kromě tří králů a malých koledníků dorazily i tři „královny“ z farmy Apolenka.

Pardubický kraj: Tříkrálovou sbírku zahájil pěvecký sbor i jezdkyně na koních
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Sbírka začala v Pardubicích dnešním dnem a potrvá do pátku. Do ulic a domácností se vydá zhruba tisíc dobrovolníků. Výtěžek letošního devatenáctého ročníku bude použit na podporu rodin a rádi bychom rekonstruovali zázemí pro práci našich pracovníků. Podpoříme pěstounské rodiny a finance využijeme například i na organizaci příměstského tábora. Tradičně také využijeme finanční prostředky na domácí hospicovou péči a vzdělávání dětí v Indii,“ sdělila Marie Hubálková, ředitelka Oblastní charity Pardubice.

„Je skvělou skutečností, že se zde tradičně scházíme. Tříkrálová sbírka je jistotou a součástí naší vánoční doby. Moc bych si přál, abychom dokázali podpořit dobrou práci, které nejen pracovníci pardubické charity vykonávají. Rád bych také popřál dětem, aby se na ně lidé usmívali a rádi přispěli,“ sdělil Roman Línek, náměstek hejtmana, který převzal na tradiční akcí opět záštitu. O sváteční slovo se postaral Mons. Josef Kajnek. Přítomným zazpívala Adéla Krátká a vystoupil i chlapecký sbor Bonifantes.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…