Pardubický kraj: Vedoucí krajských odborů školství jednali v Litomyšli

30.09.2019 16:14

Pravidelné setkání vedoucích pracovníků odborů školství krajských úřadů se uskutečnilo po dva dny v Litomyšli. Kromě přednášek o aktuálních tématech v oblastech školství si účastníci vyslechli příspěvky zástupců ministerstva školství. Pozdravit přítomné přijel i radní pro školství Bohumil Bernášek.

Pardubický kraj: Vedoucí krajských odborů školství jednali v Litomyšli
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„V oblasti školství je mnoho témat, které je potřeba řešit. Nejaktuálnější je reforma financování regionálního školství, od které si hodně slibujeme. Reforma by měla prospět hlavně žákům, mělo by jich být ve třídách méně a ve více předmětech by mělo docházet  k dělení na skupiny. Pedagogové a další pracovníci ve školství by se měli dočkat lepšího ocenění své práce,“ sdělil radní pro školství Bohumil Bernášek.

Pravidelné setkávání vedoucích pracovníků pomáhá v lepším pochopení nové legislativy a kolegové si zároveň předávají zkušenosti z běžného pracovního procesu. Vedoucí odborů také využili přítomnost zástupců ministerstva školství, aby prodiskutovali některá zásadní témata.

„Kromě financování regionálního školství jsme diskutovali o projektech v oblasti technického vzdělávání, maturitních a jednotných přijímacích zkouškách, možnostech vzdělávání dětí cizinců nebo o úloze gymnázií a zlepšení kvality výuky cizích jazyků,“ řekl k programu vedoucí odboru školství za Pardubický kraj Martin Kiss.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…