Pardubický kraj: Začíná obroda dobrovolnictví

11.06.2017 8:00 | Zprávy

Velkou propagační výlohou dobrovolnictví se tento týden stalo svitavské náměstí Míru, kde se konal krajský Den dobrovolnictví. Uspořádal ho Pardubický kraj spolu s Dobrovolnickým centrem Krůček Svitavy a Koalicí nevládek Pardubicka.

Pardubický kraj: Začíná obroda dobrovolnictví
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Krajský Den dobrovolnictví na svitavské náměstí Míru

Dopoledne přilákal program více než 500 žáků a studentů místních škol, poté se sešli zástupci dobrovolnických organizací u kulatého stolu a odpoledne pokračoval bohatý program pro veřejnost.

„Dobrovolnictví nabývá u nás na významu, i když stále ještě doháníme západní svět. Přináší lidem seberealizaci, smysluplné trávení času, a mladým lidem na prahu života pak nové kompetence, které už dnes zajímají mnohé budoucí zaměstnavatele,“ říká radní Pardubického kraje pro sociální péči a neziskový sektor Pavel Šotola a pokračuje: „Pardubický kraj pomáhá zejména dobrovolnickým centrům. Trendem v  dnešní době je realizovat dobrovolnictví právě pod těmito zastřešujícími organizacemi, které za příjemce i dobrovolníky vyřeší potřebnou administrativu včetně třeba pojištění. Přítomní se shodli na potřebě společné propagace dobrovolnictví a to zejména na sociálních sítích. Dobrovolníci se totiž v průměru věnují této činnosti tři roky, a proto je potřeba kontinuálně hledat nové zájemce.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: komerční tisková zpráva

Oto​ Klempíř byl položen dotaz

Líbí se mi, že umíte uznat svou chybu.

Ale jak to tedy vlastně bylo? Vy jste s STB opravdu spolupracoval? A kdy přesně jste spolupráci ukončil?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

22:03 JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

Svatomartinské hody jsou tradičním vyvrcholením gastronomické sezóny.