Pardubický kraj: Zpřehlednění křižovatky u Koclířova by pomohly přípojné pruhy

20.07.2018 11:36

Problematika nepřehledné křižovatky na silnici I/35 v křížení se silnicí I/34 směrem na Svitavy a silnicí nižší třídy směrem na Koclířov byla tématem jednání hejtmana Martina Netolického se starostou Koclířova Jiřím Tesařem.

Pardubický kraj: Zpřehlednění křižovatky u Koclířova by pomohly přípojné pruhy
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

Kraj nechal zpracovat studii, která navrhne řešení, jak zpřehlednit křížení krajské a státních komunikací. Do konce prázdnin se nad návrhem sejde hejtman se zástupci obce, Ředitelství silnic a dálnic a Správy a údržby silnic Pardubického kraje.

„Problematiku křižovatky z Koclířova na silnici I/35 a I/34 se snažíme řešit dlouhodobě, protože se jedná o krizové místo při výjezdu z obce směrem na Svitavy, ale i Moravskou Třebovou a Litomyšl. Vzhledem k tomu, že se jedná o křížení krajské a státní komunikace, musíme případné úpravy řešit také s Ředitelstvím silnic a dálnic. V současné době máme zpracovanou studii, nad kterou se v nejbližší době společně se zástupci obce sejdeme a navrhneme řešení. Zástupci obce navrhují vytvoření samostatného odbočovacího pruhu od Litomyšle na Svitavy a ze Svitav na Moravskou Třebovou, což by podle starosty situaci výrazně zklidnilo,“ uvedl hejtman Martin Netolický, který se se starostou Jiřím Tesařem dohodl na dalším jednání počátkem srpna.

Hejtman v rámci debaty se starostou upozornil také na krajské dotační tituly včetně programu na podporu projektů v problémových mikroregionech. Žadateli mohou být obce a svazky obcí, právnické osoby a podnikatelské subjekty. Podporované projekty se musí týkat pořízení, rekonstrukce nebo modernizace dlouhodobého hmotného majetku. Finanční příspěvek kraj poskytuje maximálně do výše padesáti procent celkových nákladů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…