Pardubický kraj i město Pardubice mají společný zájem na projektech v kultuře

15.03.2017 13:09

Na společném jednání rad Pardubického kraje a statutárního města Pardubice probrali radní krajské projekty na území krajského města.

Pardubický kraj i město Pardubice mají společný zájem na projektech v kultuře
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Jedná se zejména o investice na Zámku Pardubice, na Příhrádku, depozitáře a archeodepozitáře v Ohrazenicích. Obě samosprávy se také shodly na vzájemném navýšení finančních prostředků pro Východočeské divadlo Pardubice, Komorní filharmonii Pardubice a Krajskou knihovnu Pardubice. 

„Jsme připraveni uvolnit navíc dva miliony na podporu divadla a komorní filharmonie. Město proti tomu uvolní stejnou částku pro naši krajskou knihovnu, která plní zároveň funkci městské knihovny,“ uvedl náměstek hejtmana Roman Línek. „Celkově tak bude navýšen objem finančních prostředků pro klíčové kulturní instituce v krajském městě o čtyři miliony korun,“ dodal Roman Línek

Podle náměstka primátora Jakub Rychteckého se díky této dohodě dočkají čtenáři všech pardubických knihoven většího komfortu. „Součástí dohody je, že v rámci navýšení příspěvku knihovně vzniknou v Pardubicích dva nové biblioboxy a půjdeme cestou společných průkazek nejen pro krajskou knihovnu ale i všechny knihovny v obvodech. Čtenář si tak bude moci vypůjčit a vrátit knížku v kterékoliv knihovně ve městě,“ vysvětlil Rychtecký a dodal, že navýšení ze strany města bude součástí třetí změny rozpočtu, která se uskuteční na březnovém zastupitelstvu.

Rady Pardubického kraje a Statutárního města Pardubice vzaly závěrem na vědomí informace týkající se plánovaných investic na Zámku Pardubice, na Příhrádku, vybudování depozitáře a archeodepozitáře v Ohrazenicích a vyjadřují těmto projektům podporu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…