Pardubický kraj má na další tři roky plán pomoci zdravotně postiženým

22.11.2018 11:06

Po třech letech aktualizoval Pardubický kraj svůj strategický dokument na vyrovnávání příležitostí pro osoby se zdravotním postižením. V pořadí již čtvrtý dokument bude platný na období 2019-2021.

Pardubický kraj má na další tři roky plán pomoci zdravotně postiženým
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Chceme v tomto dokumentu konkrétně pojmenovat a definovat významné oblasti života osob se zdravotním postižením, na které může mít Pardubický kraj reálně nějaký vliv. Jedná se například o oblast přístupnosti staveb, dopravy a informací, oblast dostupnosti vzdělávání, zaměstnání, volnočasových aktivit, ale také zdravotní a sociální péče,“ říká radní pro sociální péči a neziskový sektor Pavel Šotola a pokračuje: „Vycházeli jsme při tom z aktuálních podnětů, informací a zkušeností z uplynulých let a také z možností Pardubického kraje.“

Od července 2018 probíhala ve spolupráci s dotčenými pracovníky odborů Krajského úřadu Pardubického kraje, ale i dalšími zainteresovanými subjekty, příprava tohoto dokumentu. Odbor sociálních věcí zapracoval všechny obdržené podklady, připomínky a připravil aktuální verzi nového Krajského plánu.

Dokument je zpracován v souladu s platnou legislativou a dokumenty týkajícími se osob se zdravotním postižením zejména Úmluvou o právech osob se zdravotním postižením a Listinou základních práv a svobod. Řešení problémových oblastí osob se zdravotním postižením vyžaduje multidisciplinární přístup. Proto se na jeho tvorbě podílely i odbory zdravotnictví, školství, sociálních věcí, odbor kultury, sportu a cestovního ruchu, odbor majetkový, stavebního řádu a investic, odbor dopravy a silničního hospodářství, kancelář ředitele úřadu, kancelář hejtmana, oddělení personálních věcí a vzdělávání kanceláře ředitele úřadu, a další subjekty.

„Krajský plán jednou za rok vyhodnocujeme a můžeme ho přizpůsobit novým skutečnostem a možnostem, koordinátorem aktivit ke Krajskému plánu je odbor sociálních věcí,“ dodal Pavel Šotola.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…