Pardubický kraj má nejlepší chemiky ze čtyř krajů

25.03.2019 7:36

Slavnostní vyhlášení výsledků 12. ročníku regionálního kola soutěže Hledáme nejlepšího Mladého chemika České republiky se uskutečnilo v pardubickém ABC klubu. Ti nejlepší vzešli z klání téměř šesti tisíc žáků 178 základních škol ze čtyř krajů. Mezi nimi jasně dominovali žáci i učitelé z Pardubického kraje.

Pardubický kraj má nejlepší chemiky ze čtyř krajů
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

Slavnostního předávání cen se zúčastnil i radní pro školství Bohumil Bernášek. „Velice mne těší, že se tolik žáků základních škol věnuje chemii. Těším se, že se s řadou soutěžících zanedlouho budu potkávat na našich středních školách. Naše poděkování patří pořadatelům ze SPŠCH Pardubice a sponzorujícím firmám,“ sdělil Bohumil Bernášek, radní odpovědný za školství.

Chemie žáky z Pardubického kraje mimořádně baví. Svědčí o tom čtyři prvenství v kategoriích: Nejlepší škola, Nejlepší učitel, Nejlepší projekt a Nejlepší jednotlivec. Tři poháry putovaly do Poličky.

Soutěž o nejlepší školu vyhrála ZŠ Masarykova Polička, druhé místo obsadila pardubická ZŠ Polabiny 3 a na třetí pozici se umístila ZŠ Štefánikova Pardubice. Stejné pořadí se opakovalo i v soutěži o nejlepšího učitele chemie. Královnou kantorů se stala Eva Spilková ze ZŠ Masarykova Polička. Soutěž o nejlepší projekt na téma Zelená chemie byla velmi vyrovnaná, zvítězil projekt s názvem Šel zahradník do zahrady, který vytvořili žáci ZŠ Cerekvice nad Loučnou.

Vítězem hlavní kategorie se stal Tomáš Kocanda ze ZŠ Masarykova Polička. „Soutěž jsem si od počátku užíval a moc mě bavila. Nepřipadala mi příliš složitá, protože mě na ni paní učitelka skvěle připravila. Vítězství mě přesto překvapilo. Pořád nemohu uvěřit, že jsem to dokázal. Chemie je mým koníčkem a rád bych se jí věnoval i po absolvování gymnázia. Možná právě na Fakultě chemicko-technologické Univerzity Pardubice, to ještě ukáže čas,“ komentoval svůj úspěch nejlepší mladý chemik.

Pro prvních šest jednotlivců ale soutěž ještě neskončila. Postoupili totiž do celostátního finále, které se uskuteční 11. června v prostorách Fakulty chemicko-technologické Univerzity Pardubice.

„Letošní ročník soutěže přinesl nejen rekordní účast žáků, ale i řadu nově zapojených škol. Mladý chemik opět potvrdil, že je nejúčinnějším způsobem popularizace chemie u nastupující generace, protože dokáže náš obor představit jako přitažlivou a perspektivní studijní i pracovní alternativu,“ sdělil ředitel Střední průmyslové školy chemické Jan Ptáček.

Kompletní výsledky naleznete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…