Pardubicky kraj připravuje rekonstrukce silnic v příhraniční oblasti

21.01.2015 11:46

Pardubice (20. ledna 2015) – Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický jednal se zástupcem Euroregionu Glacensis Jaroslavem Štefkem a starostou Jablonného nad Orlicí Miroslavem Wágnerem. Tématem byly především rozvojové projekty z Operačního programu přeshraniční spolupráce Česká republika – Polská republika (OPPS ČR - PR) v následujícím programovacím období a plánované investice v Jablonném nad Orlicí a okolí.

Pardubicky kraj připravuje rekonstrukce silnic v příhraniční oblasti
Foto: red
Popisek: Martin Netolický, zástupce Euroregionu Glacensis Jaroslav Štefek a starosta Jablonného nad Orlicí Miroslav Wágner

„Cílem v následujícím období je výrazně zlepšit čerpání prostředků a připravit dostatečné množství projektů. Zašleme podněty, které bychom chtěli do roku 2020 realizovat, a to především v oblasti cestovního ruchu, kultury, ale i dalších oblastí,“ řekl Martin Netolický. „Pardubický kraj v minulosti vyčerpal 8,5 milionů korun především na vzdělávací projekty, ale jednalo se i o rekonstrukci hraničního přechodu Adam – Kamieńczyk. Osobně chci dohlížet na přípravu nových záměrů, abychom zajistili co nejlepší možné čerpání dostupných prostředků,“ uvedl hejtman Netolický.

V rámci OPPS ČR – PR se jedná především o menší projekty. Pardubický kraj by však z tohoto programu chtěl čerpat prostředky také na rekonstrukci silniční sítě v příhraniční oblasti. „V rámci připravované výzvy bychom rádi zrekonstruovali silnice v úsecích Pastviny – Žamberk, Dolní Boříkovice – Červená Voda a Jablonné nad Orlicí – Mladkov,“ dodal k záměrům kraje Martin Netolický.

Se starostou Jablonného nad Orlicí projednával hejtman rovněž odkládanou rekonstrukci mostu z Jablonného na Mistrovice, protipovodňová opatření na Tiché Orlici, a také nechráněný železniční přejezd na trati Letohrad – Lichkov.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…