Pardubický kraj připravuje rekonstrukci Domova mládeže v Kladrubech

23.11.2018 18:06

Příprava rekonstrukce Domova mládeže pro Střední školu chovu koní a jezdectví v Kladrubech nad Labem pokračuje výběrem projektanta. Investiční záměr byl schválen radou letos v létě.

Pardubický kraj připravuje rekonstrukci Domova mládeže v Kladrubech
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Domov mládeže je v nevyhovujícím stavu, dlouho se tu neinvestovalo, všechny sítě jsou dožilé, vybavení velmi zastaralé. Navíc provoz kolem koní vyžaduje jiné hygienické vybavení, než jsme zvyklí jinde, třeba místnost na umývání holínek a podobně,“ konstatuje hejtman Marin Netolický, který opravy inicioval po své návštěvě.

Vybraný projektant má za úkol zpracovat dokumentaci na rekonstrukci vnitřních prostor včetně výměny potřebných instalací a technologií a pořízení vnitřního vybavení. „Bude potřeba rekonstruovat všechny rozvody elektřiny, vyměnit podlahy, obklady, všechny vnitřní dveře a ventilátory v místnostech. Dokončí se výměna rozvodů vody a kanalizace a vyměněny budou i zařizovací předměty v ubytovacích buňkách. Rekonstrukce se dočká i výtah,“ popisuje projekt 1. náměstek pro majetek a investice Roman Línek.

„Opravovat se bude po jednotlivých patrech tak, aby mohl být zachován provoz Domova mládeže. Po dokončení projektové dokumentace v květnu 2019 budeme soutěžit dodavatele a samotná stavba by tedy mohla začít koncem léta příštího roku,“ sděluje radní pro školství Bohumil Bernášek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…