Pardubický kraj připravuje zateplení dalších tří školních budov

13.07.2019 11:07

Radní Pardubického kraje schválili tři nové projektové záměry na realizaci úspor energie s využitím evropských fondů u krajských škol.

Pardubický kraj připravuje zateplení dalších tří školních budov
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„V rámci nadcházející výzvy Operačního programu Životní prostředí je možné dosáhnout na dotaci 35-50 procent, proto chceme mít v zásobě dostatečný počet připravených projektů. Tam, kde se využívá rekuperace, je možné v samostatném projektu dosáhnout až na 70 procent. Předpokládané náklady tří připravovaných projektů jsou 66 milionů korun,“ uvedla radní pro regionální rozvoj a evropské fondy Hana Štěpánová.

„Nejnáročnějším záměrem je úspora energie na Gymnáziu v Poličce, jehož hlavní budova je z roku 1901. Není sice památkou, ale má historizující charakter a není možné ji plošně zateplovat. Počítáme s výměnou oken, zateplení části střechy a výměnou zdroje tepla. Projekt by měl posoudit možnost zateplení administrativní budovy,“ sdělil hejtman Martin Netolický.

Další záměr řeší úspory energie na Vyšší odborné a střední škole stavební ve Vysokém Mýtě. Jedná se konkrétně o dílny, které jsou v dvoupodlažním objektu z 19. století a o jednopodlažní truhlárnu.

Posledním schváleným záměrem je zateplení Domova mládeže Integrované střední školy v Moravské Třebové, kde je stravovací zařízení a v 1. patře se nyní rekonstruují pokoje pro ubytování studentů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…