Pardubický kraj uzavře na část sezóny muzeum Portmoneum v Litomyšli

11.03.2019 7:36

Výstava Cestopisák Josefa Váchala od 23. března do 16. června bude poslední příležitostí navštívit Portmoneum – Museum Josefa Váchala v letošním roce.

Pardubický kraj uzavře na část sezóny muzeum Portmoneum v Litomyšli
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

Tato pobočka Regionálního muzea v Litomyšli bude následně po zbytek sezóny uzavřena kvůli významné rekonstrukci za téměř 10 milionů korun. O postupu jednal 1. náměstek hejtmana Roman Línek s vedením muzea a představiteli města Litomyšl.

„Podařilo se nám zajistit 9,5 milionu korun na potřebné statické úpravy, zateplení podkroví a opravu střechy,“ sdělil Roman Línek a pokračoval: „Na domě je několik rozsáhlých prasklin, má velmi mělké základy a před lety vyměněná střecha má řadu závad. V rámci těchto prací vznikne na půdě domu funkční vestavba, která umožní muzeu rozšířit do tohoto prostoru stálou expozici a získat místo pro pořady pro veřejnost a školní a dětské skupiny. Pokud vše půjde podle plánu, rádi bychom přivítali začátek turistické sezóny 2020 už v novém.“

Pardubický kraj koupil Portmoneum od dědiců Ladislava Horáčka v roce 2016. Poslední větší úpravy se v Portmoneu uskutečnily před více než 25 lety. Proto bude potřeba vyměnit také venkovní kanalizaci a upravit zahradu i objekt bývalé prádelny na dvorku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…