Pardubický kraj vybudoval v Jevíčku moderní plicní rehabilitaci za 40 milionů

24.05.2019 12:59

Pardubický kraj dokončil v Odborném léčebném ústavu v Jevíčku další důležitou investici. Za 40 milionů korun zde nechal zrekonstruovat bývalý dětský pavilon na lůžka návazné rehabilitační péče v oboru pneumologie. Otevření nového pavilonu se v Jevíčku zúčastnili hejtman Martin Netolický a krajský radní pro oblast zdravotnictví Ladislav Valtr.

Pardubický kraj vybudoval v Jevíčku moderní plicní rehabilitaci za 40 milionů
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Ačkoliv se jedná v uvozovkách pouze o 40 milionů korun, tak se jedná o jednu z našich největších investic do našich léčebných ústavů, jelikož na tuto akci nebyly využity prostředky z Evropské unie a vše jsme jako kraj hradili ze svého rozpočtu. Vrcholí tak naše snaha, která započala již za mého předchůdce Radko Martínka, a ústav dostal další moderní budovu, které byla mnoho let opuštěná,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „V nové budově je 40 lůžek v jednolůžkových a dvoulůžkových pokojích se samostatným sociálním zařízením. Jsou zde moderní rehabilitační cvičebny, vyšetřovny, elektroléčba, kyslíkové rozvody a další vybavení nezbytné pro kvalitní péči v tomto oboru,“ doplnil hejtman Martin Netolický.

Každé zdravotnické zařízení však kromě moderního prostředí a vybavení utváří také zdravotnický personál. „Léčebný ústav v Jevíčku je dlouhodobě mezi pacienty vnímám velmi pozitivně, což je způsobeno nejen naší snahou modernizovat vybavení a opravovat budovy, ale také celkově pozitivní atmosférou mezi zaměstnanci. To vše se zde setkává a na pacienty velmi kladně přenáší. Pokud přičteme ještě ten nádherný park, téměř až zalesněný areál, tak je jasné, že je zde pro pacienty připraveno maximálně přívětivé a uzdravující prostředí,“ řekl krajský radní Ladislav Valtr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…