Pardubický kraj vyčlení půl milionu korun na pořádání hasičských akcí

29.05.2017 22:18

Rada Pardubického kraje na svém dnešním jednání schválila nový dotační program na podporu nestátních neziskových organizací v oblasti požární ochrany, ochrany obyvatelstva, integrovaného záchranného systému, krizového řízení, zajišťování obrany a bezpečnosti státu a rozvíjení souvisejících tradic na období 2017–2020. Celkově bude ročně mezi žadatele rozdělováno 500 tisíc korun.

Pardubický kraj vyčlení půl milionu korun na pořádání hasičských akcí
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubický kraj

„Vyhlášením tohoto dotačního programu zavádíme systém a nastavujeme podmínky v poskytování dotací spolkům, nadacím, nadačním fondům, ústavům a obecně prospěšným společnostem, které působí v oblasti požární ochrany, ochrany obyvatelstva, integrovaného záchranného systému, krizového řízení, zajišťování obrany a bezpečnosti státu a rozvíjení souvisejících tradic,“ řekl hejtman Martin Netolický.

„Celý proces bude přehlednější, protože do současné doby chodily jednotlivé žádosti průběžně a bylo velmi obtížné porovnat jejich parametry. Žádosti bude posuzovat výbor zastupitelstva pro IZS a předkládat svá doporučení samosprávě kraje,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Každoročně předpokládáme vyčleněnou částku v hodnotě 500 tisíc korun s tím, že pro letošní rok bude poskytnuta částka 250 tisíc korun, jelikož je program vyhlašován pro druhé pololetí,“ dodal Netolický.

Dotace bude sloužit jako podpora hasičům, obcím a dalším složkám, které pořádají požární soutěže, vzdělávací a výchovné aktivity, různé výroční akce či publikují v oblasti požární ochrany a prevence.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…