Pardubický kraj začíná projektovat parkovací dům v Pardubické nemocnici

14.11.2018 18:06

Nešvarem, se kterým se potýká de facto každý návštěvník Pardubické nemocnice, je parkování. Nemocniční areál nebyl v době svého vzniku koncipován na takové množství přijíždějících automobilů, a proto Pardubický kraj již před časem avizoval, že bude chtít v rámci nemocničního areálu vybudovat parkovací dům. Krajští radní schválili výběr dodavatele, který pro tuto stavbu zpracuje projektovou dokumentaci včetně autorského dozoru projektanta.

Pardubický kraj začíná projektovat parkovací dům v Pardubické nemocnici
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Podle prvotního záměru by měl mít nový parkovací dům kapacitu 585 míst. Předpokládané umístnění je v severozápadní části areálu na místě současného bezplatného parkoviště o kapacitě 105 míst. Současně s tím je zvažováno zrušení dalších 93 neplacených parkovacích míst podél ulice Kyjevská, kde bude příjezdová komunikace k parkovacímu domu. Celkový nárůst parkovacích míst v areálu nemocnice je tedy o necelých 400,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Stejně jako v dalších obdobných případech jsme i při výběru zpracovatele projektové dokumentace využili kromě ceny také kritérium rychlosti zpracování. Znovu se nám prokázalo, že nejlevější subjekt může být zároveň nejrychlejší s dobou zpracování o 50 dní kratší než jiný z dodavatelů,“ sdělil hejtman Netolický s tím, že tento systém bude kraj uplatňovat i v dalších případech.

Hlavním důvodem výstavby parkovacího domu je nedostatečný počet parkovacích míst pro zaměstnance a pacienty. „Pro parkování se v současné době využívají různé plochy v rámci areálu nemocnice, čímž dochází i k blokování průjezdu, ale i přilehlé místní komunikace včetně těch v rezidenční zástavbě. Vzhledem k chystané revitalizaci sousedícího areálu bývalé Tesly lze očekávat další minimálně přechodné zhoršení této situace, posílení parkovacích ploch je prostě nutné,“ uvedl radní Ladislav Valtr.

Z hlediska investic v rámci areálu nemocnice se jedná o jednu z priorit, což potvrzuje také 1. náměstek hejtmana Roman Línek. „Zajištění kvalitního a dostupného parkování je důležitým předpokladem pro rozvoj nemocnice, a proto pokud vše půjde dle našich představ, rádi bychom zahájili stavbu v roce 2020. Předpokládané náklady stavby jsou ve výši 171,5 milionu korun včetně DPH,“ řekl Roman Línek. „Zadání projektu předcházela dopravní studie z hlediska propustnosti stávajících křižovatek a navíc je umístění parkovacího domu plně v souladu s revitalizací areálu bývalé Tesly a chystanou rekonstrukcí nadjezdu,“ doplnil investiční náměstek hejtmana Roman Línek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…