Pardubický kraj získal od ÚZSVM zdarma zázemí pro středisko výchovné péče

05.03.2023 22:30 | Tisková zpráva

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových ve Svitavách bezúplatně převedl Pardubickému kraji budovu se zahradou ve Svitavách. Kraj zde plánuje vybudovat středisko, zabývající se péčí o děti a mládež s výchovnými problémy.

Pardubický kraj získal od ÚZSVM zdarma zázemí pro středisko výchovné péče
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Ve vilce bude nyní sídlit středisko výchovné péče, jehož cílovou skupinou jsou děti s problémovým chováním z MŠ, ZŠ a SŠ. Středisko pomáhá rodinám a školám z celého regionu nejen v rámci ústavní či ochranné výchovy, ale i preventivně výchovné péče ve školských zařízeních v celém kraji.

Velká zahrada, která budovu obklopuje, umožní dětem věnovat se činnostem, prospěšným k řešení jejich problémů jako je sekání trávy, péče o zeleň nebo drobná domácí zvířata a sport.

Dvoupodlažní vila ze třicátých let a navazující zahrada o rozloze 1 098 m2 na Pavlovově ulici ve Svitavách byla po válce znárodněna a sloužila jako mateřská škola. V devadesátých letech minulého století přešla do vlastnictví Okresní hygienické stanice ve Svitavách a Zdravotního ústavu v Ústí nad Labem. Sloužila také jako sídlo Střediska očkovacího a cestovního lékařství.

ÚZSVM majetek převzal od zdravotního ústavu jako nepotřebný. O budovu následně neprojevila zájem žádná státní instituce. Úřad tak s ohledem na veřejný zájem přistoupil k bezúplatném převodu do vlastnictví Pardubického kraje se smluvní podmínkou, že objekt bude sloužit danému účelu po dobu 20 let.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

22:28 HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

Ve dnech 25.7 a 26. 7. se v budově GŘ HZS ČR uskutečnilo pracovní jednání se zástupci Saska a Bavors…