Pardubičtí dobrovolní hasiči mají tři nové dopravní automobily

01.01.2020 21:09

Zástupci tří jednotek dobrovolných hasičů z Pardubic převzali ve středu nové dopravní automobily, které byly pořízeny díky dotaci Generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky a Pardubického kraje. Celkově byl za pět let trvání dotačního titulu podpořen nákup 168 dopravních automobilů v kraji.

Pardubičtí dobrovolní hasiči mají tři nové dopravní automobily
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Nový dopravní automobil pro dobrovolné hasiče Pardubického kraje

„Od roku 2016, kdy byl tento dotační titul poprvé vyhlášen, se v našem kraji podařilo podpořit nákup celkem 168 dopravních automobilů, a to včetně žádostí, o kterých bylo rozhodnuto v letošním roce. Těch bylo stejně jako v tom předchozím 47, což je v tuto chvíli pro krajský rozpočet maximální částka přesahující 14 milionů korun. Každý žadatel získá 300 tisíc korun od kraje, dalších 450 tisíc přidá stát. Na zřizovatele jednotek, v tomto případě městské části, tak připadá relativně velmi malá část, jelikož pořizovací hodnota těchto vozů mírně přesahovala jeden milion korun,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Nové dopravní automobily si v sídle Krajského ředitelství Hasičského záchranného sboru převzali dobrovolní hasiči z městského obvodu Pardubice I, Hostovic a Rosic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…