Parním vlakem na Noc kostelů nebo do Pohádkového lesa

22.05.2014 11:14

Tento pátek 23. května vypraví České dráhy historický vlak v čele s parní lokomotivou „Matěj“ na kroměřížskou Noc kostelů.

Parním vlakem na Noc kostelů nebo do Pohádkového lesa
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Sobota bude ve znamení pohádkové jízdy do Zdounek, odkud je do Pohádkového lesa v nedaleké obci Divoky zajištěna návazná autobusová doprava. I letos zde obživnou tajemné bytosti, které provedou a zabaví děti hrami a soutěžemi. Letos pro mimořádný zájem pojedou hned tři páry vlaků s odjezdem z Kroměříže v 7:45, 9:55 a 13:00.

Historický parní vlak v čele s lokomotivou „Matěj“ vyjede v pátek z Valašského Meziříčí do Kroměříže v 17:33. Po příjezdu do Kroměříže v 19:19 se mohou všichni vydat na komentované prohlídky kaple sv. Šebestiána v rámci akce Noc kostelů 2014. V sobotu vyjedou na výlet do Pohádkového lesa hned tři páry vlaků mezi Kroměříží a Zborovicemi.

Za jednosměrnou jízdenku z Valašského Meziříčí do Kroměříže zaplatí dospělí cestující 80 korun. Kratší úsek z Bystřice pod Hostýnem do Kroměříže stojí 50 korun. Kdo zvolí trasu z Kroměříže do Zborovic, zaplatí 40 korun. V nabídce je i jízdné za úsek Valašské Meziříčí – Bystřice pod Hostýnem za 50 korun nebo Holešov – Kroměříž za 30. Děti do 6 let cestují zdarma, děti do 15 let platí pouze polovinu jízdného.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…