Páteční vánoční odpoledne na piazzetě Národního divadla pro děti z dětských domovů

17.12.2015 8:08

Přijďte si užít předvánoční atmosféru před posledním adventním víkendem na piazzetu Národního divadla! V pátek 18. prosince tu potkáte herce, zpěváky i tanečníky, zkrátka umělce napříč soubory, kteří se jako minulý rok sejdou pro dobrou věc.

Páteční vánoční odpoledne na piazzetě Národního divadla pro děti z dětských domovů
Foto: narodni-divadlo.cz
Popisek: Národní divadlo v Praze

Kulturní program, který bude probíhat od 15 do 18 hodin, bude ovšem v rukou mladých umělců z dětských domovů. Národní divadlo se opět spojilo s charitativní organizací Dejme šanci dětem, o. p. s., která se právě jim snaží usnadnit vstup do života.

Na piazzetě Národního divadla vyrostl symbolicky vánoční strom, a tak sváteční atmosféře nebude nic chybět. Odpoledne zpestří řada vystoupení: diváci se mohou těšit na folklorní soubor Kaštánek, mladé zpěvačky Zuzanu Holovskou a Terezu Obalilovou z dětského domova Tachov, tanečníky z dětského domova Plzeň a mnohé další. Návštěvníci si budou také moci zakoupit perníčky, které během odpoledne ozdobí umělci ze souborů Národního divadla. Svou účast potvrdili: Lucie Juřičková, Igor Orozovič, Magdaléna Borová, Lucie Žáčková, Jana Pidrmannová, Filip Kaňkovský, Radúz Mácha, Lucie Polišenská, Tereza Vilišová, Pavlína Štorková, sólisté opery Andrea Kalivodová a Zdeněk Plech. Balet Národního divadla zde také uspořádá autogramiádu autorů a svých předních sólistů, kteří jsou tvářemi Kalendáře na rok 2016. Účast přislíbili: Francesco Scarpato (sólista), Giovanni Rotolo (sólista), Karel Audy (první sólista), Zuzana Šimáková (sólistka a autorka choreografických kompozic), Alina Nanu (první sólistka) nebo Pavel Hejný (fotograf). Autogramiáda se uskuteční od 16.00.

Zúčastnit se nemohou pouze tanečníci souboru Laterny magiky, který je s legendární inscenací „Kouzelný cirkus“ stále na zájezdu v Řecku, a do Prahy se vrací až těsně před Vánocemi.

Chybět nebude ani občerstvení, vánoční přáníčka a drobné dárkové předměty, které se budou hodit těm, kteří nechali nákupy na poslední chvíli. Výtěžek z charitativního Vánočního odpoledne s Národním divadlem bude již podruhé patřit organizaci Dejme šanci dětem, o. p. s., která pomáhá dětem a mládeži z dětských domovů k lepšímu startu do života. Během svého čtyřletého působení už podpořila víc než 2 500 dětí. V současnosti spolupracuje se 32 dětskými domovy napříč celou republikou, a v jejich projektech je zařazeno kolem 250 dětí.

Do 23. 12. 2015 je v prodeji Vánoční předplatné, a to buď online, nebo v hlavní pokladně Národního divadla. Pro velký úspěch jsme přidali 5 nových předplatitelských skupin, včetně skupiny s divácky nejúspěšnějšími inscenacemi „Audience u královny“ s Ivou Janžurovou či „V rytmu swingu buší srdce mé“ v režii Ondřeje Havelky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…