Pečujete neformálně o své blízké? Pardubický kraj nabízí pomoc

12.03.2019 7:34

Přáním každého člověka je setrvat i ve stáří či nemoci co nejdéle v přirozeném prostředí. V případě, kdy dojde ke zhoršení jeho zdravotního stavu a člověk sám již nezvládá péči o svoji osobu, vyhledává pomoc v prvé řadě u své rodiny a blízkých.

Pečujete neformálně o své blízké? Pardubický kraj nabízí pomoc
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubický kraj

V Pardubickém kraji jsou stovky takzvaně neformálních pečujících, kteří zajišťují péči o své blízké v domácím prostředí. A právě pro ně jsou určeny semináře na Krajském úřadu v Pardubicích.

Pokud se člověk rozhodne pečovat o své blízké v domácím prostředí, bere na sebe nelehký úkol – zvládnout fyzicky i psychicky náročnou péči, sladit tuto péči se zaměstnáním a chodem rodiny,“ říká radní pro sociální péči a neziskový sektor Pavel Šotola a pokračuje: „Chceme proto neformálně pečující osoby podporovat. Je to jednak formou vzdělávání, dále pak zlepšováním osvěty o dostupných a důležitých informacích, ale také dostatečnou sítí sociálních služeb, které budou reagovat na potřeby pečujících.“

„Pro neformální pečující jsou připraveny 25. března dva semináře, a to buď dopoledne od 10 hodin, nebo odpoledne od 13:30 hodin. Účastníci zde dostanou základní rozhled v péči o blízkou osobu, dozvědí se, jak postupovat a kam je možné se obrátit  při zahájení péče, jaké další možnosti pro neformální pečující existují, jaké profesionální služby mohou využít, a také praktické tipy, jak péči co nejlépe zorganizovat a zvládat s ohledem na vlastní potřeby pečujících osob. Semináře realizuje Fond dalšího vzdělávání ve spolupráci s Krajským úřadem Pardubického kraje a uskuteční se na Komenského náměstí 120 v místnosti C 202.

Semináře jsou určeny nejen pro pečující, kteří se nalézají na počátku péče, ale i těm, kteří se již jakýmkoliv způsobem na domácí péči o svého blízkého podílí.  Účast na semináři je zdarma. Přihlásit se můžete telefonicky:  Dagmar Solnářová +420 776 745 430; Jitka Gottliebová +420 770 144 571 (máte-li ke kurzu a jeho organizaci dotazy, neváhejte a kontaktujte výše uvedené osoby),  či e-mailem pecovatele@fdv.cz (do e-mailu, prosím, uveďte své jméno, telefonní kontakt a čas, kdy se chcete semináře zúčastnit).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…