Pernou noc i ráno mají za sebou poruchové čety ČEZ Distribuce

21.06.2022 12:39 | Komerční článek

Bouřky, doprovázené silným větrem, přidělaly v pondělí starosti také energetikům z ČEZ Distribuce. V ten nehorší okamžik z pohledu poruch i odběrných míst bez elektřiny (pondělí k 18. hodině) evidoval dispečink ČEZ Distribuce přes 40 poruch na vedení vysokého napětí. ´

Pernou noc i ráno mají za sebou poruchové čety ČEZ Distribuce
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Bez elektřiny bylo 77 tisíc domácností, převážně v středních Čechách na Kolínsku a Kutnohorsku a v kraji Pardubickém na Chrudimsku a Pardubicku.Pracovníci poruchových čet okamžitě vyjížděli do terénu a snažili se obnovit dodávky elektřiny co nejdříve.

Příčinnou poruch byl pád stromů a větví do vedení, docházelo k přetrhání vodičů, poškození izolátorů i podpěrných bodů. Práce poměrně rychle postupovaly, k 21. hodině bylo bez elektřiny necelých 20 tisíc odběrných míst, ve 23 hodin pak již jen 16 tisíc odběrných míst. Všude tam, kde to bylo bezpečné, pokračovaly práce i během noci. V úterý v 7 hodin zbývalo opravit 13 poruch na vedení vysokého napětí, bez elektřiny zůstávalo 4800 domácností - převážně na Chrudimsku, Havlíčkobrodsku, Kolínku a Kutnohorsku.

Aktuálně k 12. hodině eviduje dispečink ČEZ Distribuce desítku poruch na vedení vysokého napětí a bez elektřiny je 2700 domácností. Z toho cca 500 ve středních Čechách na Kutnohorsku a 2200 pak v kraji Pardubickém na Chrudimsku a Havlíčkobrodsku.

Anketa

Buď, anebo. Komu věříte?

hlasovalo: 3021 lidí

I nadále pokračují práce na obnovování dodávek z hladiny vysokého i nízkého napětí. Předpoklad obnovení dodávek z hladiny vysokého napětí je během dnešního dne, opravy poruch na hladině nízkého napětí mohou pokračovat i během zítřka. Mělo by se však již jednat jen o jednotlivá čísla popisná, chatové a rekreační oblasti a podobně.

Škody na distribučním zařízení vyčíslené zatím nemáme, prioritou je připojení všech zákazníků zpět k síti. Nicméně první předpoklady se pohybují do dvou milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…