Piloti DSA se spolupodíleli na natáčení nového seriálu Sanitka

02.09.2013 11:10

Piloti a letečtí záchranáři ze společnosti DSA budou součástí nových dílů oblíbeného seriálu Sanitka z prostředí záchranných složek. Ten se objeví na obrazovkách České televize již začátkem září. Režie se tentokrát ujal Filip Renč.

Piloti DSA se spolupodíleli na natáčení nového seriálu Sanitka
Foto: DSA
Popisek: Vrtulník DSA

„Chtěli jsme, aby veškeré záchranné akce z vrtulníků odpovídaly reálným situacím, což se povedlo dodržet. Akční pojetí seriálu tak poutavým způsobem přiblíží práci a fungování letecké záchranné služby u nás,“ komentuje spolupráci na seriálu generální ředitel společnosti DSA Tomáš Suchánek, který patřil mezi první piloty letecké záchranky v tehdejším Československu.

K dnešnímu záchrannému systému jednoznačně patří vrtulníky

V nových dílech se seriál Sanitka posune svým dějem do současnosti. Záchranná služba vymění svůj vozový park, změní metody poskytování první pomoci a bude využívat i moderní leteckou techniku. Většina scén navíc vychází z reálných situací, se kterými se letečtí záchranáři skutečně setkali.

„Dali jsme k dispozici na natáčení na hradeckém letišti několik našich vrtulníků a profesionálních pilotů, kteří točili zajímavé scény jak v zimním tak v letním prostředí,“ prozrazuje šéf pilot Tuček, který se na natáčení akčních vrtulníkových scén osobně podílel.

Společnost DSA již dvacet let zajišťuje pro občany České republiky leteckou záchrannou službu a její rozvoj dle nejvyšších evropských standardů. Díky tomu patří letečtí záchranáři v Česku dlouhodobě ke světové špičce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

nezávislost

Dobrý den, podle vás jsme nejsme politicky nezávislí, znamená to, že volby jsou u nás zbytečné? Taky tvrdíte, že je třeba, abysme byli nezávislí i ekonomicky a v zemědělství. Je to ale vůbec možné, když je naše ekonomika závislá na exportu a na německé ekonomice? A co se týče zemědělství, jak chcete...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČSÚ: Ekonomický význam cestovního ruchu v regionech v roce 2022 vzrostl

19:02 ČSÚ: Ekonomický význam cestovního ruchu v regionech v roce 2022 vzrostl

Po krizovém období pandemie covid-19 se v roce 2022 ekonomické výsledky cestovního ruchu ve všech kr…