Pioneer Investments rozšířil řadu oblíbených dividendových fondů o další novinku

27.10.2014 20:51

Českým investorům je již od září k dispozici nový smíšený fond z rodiny lucemburských fondů Pioneer Investments: Pioneer Funds – Global Multi-Asset Target Income. Tento úspěšný fond nabízí flexibilní investování do různých tříd aktiv při zachování nízké volatility. Fond je v České republice k dispozici hned ve čtyřech třídách – eurové, dolarové, korunové měnově zajištěné reinvestiční a korunové měnově zajištěné s výplatou dividend na kvartální bázi. Pro letošní rok fond cíluje dividendu 5%.

Pioneer Investments rozšířil řadu oblíbených dividendových fondů o další novinku
Foto: Pioneer Investments
Popisek: Pioneer Investments

Pioneer Funds – Global Multi-Asset Target Income usiluje o dosažení příjmů s druhotným cílem zhodnocení kapitálu ve střednědobém až dlouhodobém horizontu. Tohoto záměru chce docílit především investováním do diverzifikovaného portfolia globálních akcií a dluhopisů vydaných jak vládními, tak nevládními emitenty na celém světě. Podfond může rovněž investovat do podílových listů nebo akcií jiných UCI, nástrojů peněžního trhu, hotovosti i do cenných papírů rozvíjejících se trhů. Pomocí široké diverzifikace portfolia dochází k významnému snížení investičního rizika a díky aktivnímu řízení rizik má tento fond potenciál pro stálý růst kapitálu.

„Pioneer Funds – Global Multi-Asset Target Income je vhodná volba pro klienty, kteří hledají v přetrvávajícím prostředí rekordně nízkých úrokových sazeb udržitelné výnosy napříč různými druhy aktiv. Dividendový příjem v prostředí nízkých výnosů u konzervativních instrumentů je pro dlouhodobého investora velmi rozumným kompromisem mezi ‚jistotou‘ pravidelného výnosu a přijatelnou mírou rizika krátkodobého kolísání. Právě pro konzervativnější investory jsme na trh uvedli korunovou třídu smíšeného fondu Pioneer Funds – Global Multi-Asset Target Income, který aktivně spravuje portfolio dluhopisů i akcií a pro letošek cíluje dividendu ve výši 5 %, tedy vyšší než v předchozích letech.“ říká Petr Šimčák, ředitel obchodu Pioneer Investments ČR, a dodává: „Nespornou výhodou tohoto fondu je transparentní a pravidelná dividenda vyplácená na čtvrtletní bázi.“

Pioneer Funds – Global Multi-Asset Target Income řídí zkušení portfolio manažeři Thomas Kruse, ředitel pro řízení rizik a dividendových strategií, a Francesco Sandrini, ředitel pro globální multi-asset strategie. Při řízení fondu spolupracují s týmem pěti investičních profesionálů-specialistů ve svém sektoru, kteří koordinují alokaci aktiv, investiční strategii, řízení rizik a strategii opčního krytí. Čerpají přitom z globálních zkušeností skupiny Pioneer Investments.

Více informací o fondu Pioneer Funds – Global Multi-Asset Target Income a podmínkách investování naleznete na webových stránkách skupiny Pioneer Investments v ČR www.pioneerinvestments.cz.

O Pioneer Investments

Pioneer Investments je součástí přední bankovní skupiny UniCredit a v oblasti řízení podílových fondů na světovém trhu působí již více než 85 let. Historie Pioneer Investments sahá až do roku 1928, kdy byl založen třetí nejstarší fond v USA s názvem Pioneer Fund. V současné době působí skupina Pioneer Investments ve 27  zemích a pracuje pro ni více než 2 000 zaměstnanců, včetně 330 investičních profesionálů.

Závazkem Pioneer Investments je především poskytování excelentních služeb. Investiční filozofie skupiny je založena na hledání a vytváření přidané hodnoty díky nezávislému analytickému výzkumu a disciplinovanému investičnímu přístupu zkušených portfolio manažerů. Díky tomu může Pioneer Investments svým klientům nabídnout konkurenceschopné investiční produkty vysoké kvality, které by měly obstát za všech okolností, které budoucnost přinese. K zajištění inovativní a konzistentní produktové strategie v globálním měřítku skupina využívá tří specializovaných center v Dublinu, Londýně a Bostonu.

Pioneer Investments celosvětově spravuje aktiva v hodnotě více než 194,7miliard EUR (k 30. 9. 2014). V České republice poskytuje služby od roku 1995, a to jak individuálním, tak institucionálním klientům a nadacím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…